Chinezii, primii care pleacă MASIV din Italia de teama coronavirusului. Afacerile le-au fost RUINATE

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Chinezii s-au răspândit pe tot globul, astfel că există comunități importante și în multe țări europene. Cotidianul Corriere relatează că în acest moment, de teama coronavirusului, chinezii din Italia părăsesc masiv peninsula, preferând sa se întoarcă pe meleagurile natale, acolo unde totul pare sub control. 

În ultimele săptămâni, autoritățile chineze au raportat că singurele cazuri de coronavirus sunt „importate” de la persoane care vin din străinătate. Ieri au fost raportate 11. Zborul Milano-Nanjing era plin: 320 de pasageri, adică 90% din locurile disponibile pe un avion de tipul Boeing 787 Dreamliner, conform reglementărilor de siguranță anti-contagiune.

Pentru a călători între Europa și China în momentul pandemiei este nevoie de multă răbdare: o călătorie care a durat zece ore înainte de coronavirus , acum poate dura 24, între controale și opriri numeroase, dar și teste obligatorii. 

Printre călători, aproape numai chinezi: familii care fug din Italia de frica noului val de coronavirus, dar și de criza economică care nu le-a cruțat afacerile: barurile și restaurantele din orașele semi-închise din Italia. Din aceștia, vreo treizeci de pasageri erau îmbrăcați în costume albe, vizetă coborâtă pe cap, ochelari de protecție și altele. Alte persoane erau echipate cu măști duble, una peste alta, cea chirurgicală deasupra sau sub cea de tipul FFP2.

Copiii chinezo-milanezi

 

Cuplurile tinere care au copii pleacă: imigranți chinezi stabiliți de mulți ani, care au cedat chemării anxioase a bunicilor lor care au rămas în China, unde pandemia pare să fie sub controlul deplin al autorităților. 

„Sunt milanez”, a spus unul dintre ei, în timp ce mama lui arăta un pașaport chinez la controalele de la frontieră. Chiar ieri, Ambasada Republicii Populare Chineze la Roma a dat semnalul de alarmă comunității sale: 100 de chinezi infectați, toți turiști și studenți de naționalitate chineză, relatează Corriere. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel