Chefi la cuțite, 11 aprilie. Românul care a lăsat facultatea ca să-și urmeze visul în America. Florin Revesz i-a uimit pe jurați cu rețeta sa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Chefi la cutite Florin Revesz
Chefi la cutite Florin Revesz

În ediția 19 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a venit Florin Revesz, un tânăr care și-a urmat visul de a deveni bucătar, deși familia și-a dorit să devină inginer.  Când a pășit în bucătăria îndrăgitului show culinar de la Antena 1, Florin Revesz și-a adunat forțele și a sperat că va reuși să pregătească o farfurie cu totul și cu totul specială.

Ca să-i impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, tânărul a decis să facă scoici Saint Jacques cu un velouté de citrice, texturi de păstârnac, fenicul murat și ulei de mărar, o mâncare despre care spune că el a gândit-o. Florin Revesz a mărturisit faptul că abia de doi ani practică meseria de bucătar. La insistențele părinților, a ales să facă o facultate de construcții, dar marea lui pasiune a rămas tot gătitul. Acum, acesta spune că vede participarea sa în sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” ca pe o provocare și speră totodată să își facă părinții mândri și să le demonstreze că i-a fost scris să devină un bucătar de renume. „Toți cei din familie își doreau să devin un domn respectat în viață, un inginer…Mi-am dat seama că bucătăria este maim ult decât o pasiune, că ar putea să fie un mod de viață și, până la urmă, în paralel cu facultatea de construcții am făcut și bucătărie. Eu sunt sigur că o să ajung un bucătar bun și voi lua și acea licență de inginer ca să pot să o pun în ramă acasă, să o vadă mama și cu tata de fiecare dată când trec pe lângă ea”, a mărturisit concurentul, în timp ce își pregătea rețeta de scoici Saint Jacques.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost surprinși de farfuriile primite. Atât prezentarea ieșită din comun, cât și combinația de ingrediente și arome i-au făcut pe cei trei jurați să se gândească la faptul că au de-a face cu un bucătar cu experiență. Florin Revesz le-a dezvăluit detalii uluitoare din viața sa. Inițial, a fost îndrumat de toți cei din jur să facă facultatea de calculatoare, dar fiindcă nu era fericit, tânărul a renunțat și a plecat cu un program de „work and travel” în Statele Unite ale Americii, acolo unde soarta i-a îndrumat pașii către bucătărie. A curățat legume, a spălat vase și a făcut multe alte treburi dificile. Apoi, revenit în țară, acesta a decis să se înscrie la facultatea de construcții, dar nu a durat mult și a plecat din nou în SUA, tot ca să muncească în bucătărie, în următorii trei ani. Acesta a recunoscut faptul că încă nu și-a luat licența de inginer, spre marea dezazmăgire a părinților săi. Cu trei cuțite, tânărul a primit șansa de-a merge mai departe în sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel