Chec pufos cu iaurt și banane. Ușor, rapid și delicios! Toate ingredientele sunt măsurate cu același pahar 

Nicoleta Baciu / 30 Martie, 17:45
Chec pufos cu iaurt și banane. Ușor, rapid și delicios! Toate ingredientele sunt măsurate cu același pahar
Chec pufos cu iaurt și banane. Ușor, rapid și delicios! Toate ingredientele sunt măsurate cu același pahar

Checul cu iaurt și banane este un desert foarte simplu de făcut. Gustos, moale și ușor de făcut. Iaurtul îi conferă un gust mai îmbietor. Particularitatea acestei rețete este dată de faptul că o poți face fără a folosi un cântar: paharul de iaurt va deveni unitate de măsurare cu care vei calcula cantitatea tuturor ingredientelor.

Chec pufos cu iaurt și banane este o rețetă foarte simplu de făcut. În general, majoritatea paharelor de iaurt de pe piață au o capacitate de 125 de grame. Prin urmare, toate dozele rețetei se bazează pe această măsură. Deși se numește chec, acest desert poate fi copt în tavă rotundă.

O altă rețetă care  ar putea să vă placă: Chec cu ciocolată și ceai negru. Un deliciu culinar, care se termina imediat de pe mese

 

Ingrediente pentru 8 porții:

2 banane,

1 pahar de iaurt alb sau de banane,

2 pahare de zahar,

4 pahare de făină,

1 pahar de ulei de semințe de floare soarelui,

1 plic de zahăr vanilat

3 ouă,

1 plic de praf de copt.

Timp de preparare: 25 minute,

Timp de preparare: 60 de minute,

Porții: 8 persoane,

Dificultate: Foarte ușor

Bucătărie: italiană.

 

Chec pufos cu iaurt și banane. Ușor, rapid și delicios! Toate ingredientele sunt măsurate cu același pahar. PREPARARE 

 

Puneți iaurtul și zahărul într-un bol si amestecați-le bine. Adăugați făina, praful de copt si vanilina cernute împreună și amestecați din nou. Bateți ouăle și adăugați-le la amestec.

Vedeți și rețeta: Biscuiți de post din fulgi de ovăz și îndulciți cu banane. Sunt foarte sănătoși chiar și pentru copii

Se adaugă uleiul și se lasă să se absoarbă bine. Amestecă bine până obții o pastă omogenă și limpede. Luați o tavă de aproximativ 24 cm diametru, pe care o veți unge cu puțin ulei și o veți tapeta cu făină. Turnați aluatul obținut în tava preparată. Acest chec se coace în tavă rotundă. 

Încearcă și: Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă!

Tăiați bananele în felii și așezați-le uniform peste amestec. Checul se coace la 180 de grade timp de 1 oră.

După ce scoateți checul din cuptor îl puteți pudra cu zahăr pudră. Serviți câte o felie din checul nostru alături de o ceașcă de cafea aromată la micul dejun, pentru a începe ziua plini de energie.

De asemenea, o felie din checul nostru poate fi consumată ca și gustare la mijlocul zilei, alături de un pahar de suc proaspăt stors. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0