Biscuiți de post din fulgi de ovăz și îndulciți cu banane. Sunt foarte sănătoși chiar și pentru copii

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Biscuiții au mai mult o textură de fursecuri și sunt gingași, moi, condimentați, ușor dulci, fără gluten și de post.

Aceste fursecuri cu fulgi de ovăz și banane sănătoase și totuși delicioase pentru micul dejun sunt fără gluten, vegane, moi și pline de aromă de banane condimentate. O rețetă de prăjituri ușor de pregătit duminică, pentru micul dejun, sau toată săptămâna!

 

Ingrediente - Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane

 

- 2 banane coapte, pasate (aproximativ 1 cană de piure de banane)
- 1/4 cană (60 ml sau 50 g) de ulei de măsline (sau ulei de cocos topit sau unt)
- 1/4 cană (60 ml sau 78g) de sirop de arțar pur
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 2 căni (192g) de ovăz de modă veche (rulat), împărțit (vezi mai jos)*
- 1/2 ceașcă (85 g) de ciocolată neagră tocată sau chipsuri de ciocolată (opțional - sau o cantitate egală de nuci sau fructe de pădure)

 

Instrucțiuni - Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane

 

Preîncălziți cuptorul la 350 grade F. Într-un castron mare, zdrobiți bananele cu o furculiță până când sunt relativ netede. Adăugați uleiul, siropul de arțar, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și sarea și bateți cu furculița până când se combină complet și se omogenizează.

Puneți 1 cană de fulgi de ovăz într-un robot de bucătărie sau într-un blender de mare viteză și amestecați la viteză mare până când ovăzul devine o consistență asemănătoare cu cea a făinii. Se toarnă în castronul cu amestecul de banane. Luați cealaltă cană de fulgi de ovăz și puneți-o în același robot de bucătărie sau blender și amestecați la viteză mică până când ovăzul ajunge în bucăți mici - aproximativ 30 de secunde. Puneți în același bol cu amestecul de banane și făina de ovăz.  

Amestecați făina de ovăz și bucățile de ovăz în amestecul de banane până când totul este bine amestecat. Încorporați ușor cu o spatulă ciocolata tocată sau alte adaosuri, dacă le folosiți.  

Se repartizează aluatul folosind o lingură de biscuiți sau o măsură de 1/4 de cană (pentru biscuiți de dimensiuni mai mari) pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Coaceți timp de 14-15 minute pentru fursecuri de dimensiuni normale, 20 de minute pentru fursecuri de dimensiuni mai mari, sau până când marginile sunt aurii. 

 

2. Biscuiți d... (fursecuri-de-post-2.png)

 

O rețetă rapidă și ușoară!

 

Cealaltă parte grozavă a acestei rețete este că nu necesită decât o jumătate de oră, un bol și un blender pentru a face făină de ovăz din fulgi de ovăz.  Dacă nu ți-ai mai făcut niciodată făină de ovăz, este ridicol de ușor. Aruncați ovăzul într-un blender și porniți-l. Și gata. Nimic de văzut aici.

 

Cât de mari trebuie să fie fursecurile?

 

Dacă îți plac fursecurile mari și groase, din acest aluat vei obține aproximativ 8 fursecuri mari. Cu siguranță poți face asta dacă îți place.

Însă dacă folosești o lingură normală de mărimea unei lingurițe pentru a face fursecurile, vei produce aproximativ 20 de fursecuri (și înseamnă mai multe fursecuri pentru cei mici). 

 

Ce se întâmplă dacă nu ai un blender pentru a măcina ovăzul?

 

Puteți folosi un robot de bucătărie pentru a măcina ovăzul sau puteți folosi în schimb 1 cană de făină de ovăz din comerț și 1 cană de ovăz rapid în rețetă!

La sfârșit, pentru a păstra aceste prăjiturele cu banane și fulgi de ovăz pentru micul dejun, trebuie doar să le țineți pe tejghea într-un recipient etanș timp de 2-3 zile sau în frigider timp de o săptămână. De asemenea, le puteți congela individual, bine învelite în folie de plastic, și le puteți reîncălzi timp de 20-30 de secunde în cuptorul cu microunde ori de câte ori aveți poftă de fursecuri pentru micul dejun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel