Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă! FOTO: captură YouTube @Bucatarind cu Georgeta
Chec pufos și fraged de post. Fără lapte și fără ouă, gata într-o clipă! FOTO: captură YouTube @Bucatarind cu Georgeta

Checul pufos și fraged de post este un desert moale și gustos, de care se vor bucura atât copiii, cât și adulții. Gustul inconfundabil te va face să te simți ca acasă, în familie. 

Chec pufos și fraged de post este o prăjitură sănătoasă și gustoasă, care este cu siguranță atât pe placul adulților, cât și pe cel al copiilor: gustul său ne face să ne simțim ca acasă, în familie. Este un deliciu perfect de savurat la micul dejun pentru a începe ziua într-o notă veselă sau după-amiaza cu o ceașcă de ceai fierbinte.

Chec pufos cu mere. Desertul perfect pentru o masă în familie, toată lumea va zâmbi

Aluatul nu conține nimic de frupt, este ușor și, spre deosebire de checul clasic, este îmbogățit cu o aromă delicioasă de dulceață. Pentru ca prăjitura să fie și mai gustoasă, poți adăuga în partea de sus un măr tăiat felii.

 

Chec pufos și fraged de post - Ingrediente: 

 

- 2 căni făină

- 1 cană apă minerală

- 1 cană zahăr

- jumătate cană ulei

- 1 plic praf de copt

- coajă rasă de lămâie

- 2 linguri dulceață

- 2 linguri de cacao

- esență de vanilie.

Chec de cafea, fără ouă și fără unt. Doar amestecă bine toate ingredientele. Desertul e gata în cinci minute

 

Chec pufos și fraged de post - Mod de preparare:

 

Pentru a începe să pregătim această delicioasă rețetă trebuie mai întâi să cernem făina într-un castron. Apoi, va trebui să adăugăm praful de copt, uleiul, coaja de la o lămâie, apa minerală și esența de vanilie. Amestecăm toate ingredientele foarte bine până se încorporează perfect.

După ce este gata, vom împărți compoziția în două. O parte din compoziție o vom amesteca cu cele două linguri de cacao și cu cele două linguri de dulceață. 

Într-o tavă vom pune hârtie de copt și punem prima parte a compoziției, cea fără cacao și dulceață. Peste prima parte a compoziției adăugăm cea de-a doua parte, aluatul cu dulceață și cacao. 

Chec cu suc de portocale. Doar trei ingrediente și desertul cremos este gata în 5 minute

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem checul timp de 45 de minute. După ce s-au scurs cele 45 de minute, verificăm checul cu o scobitoare și dacă nu rămâne nimic pe ea, scoatem din cuptor.

Îl punem pe un fund de lemn și îl lăsăm să se răcească puțin. Îl puteți decora cu zahăr pudră, felii de măr, dulceață sau orice altceva vă place.

Poftă bună!

Cel mai simplu și pufos chec de post. Fără lapte și fără ouă. Gata într-o clipa, cu doar 170 de calorii

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel