Cetăţean român prins cu aproape două kilograme de droguri de risc, la Sighetu Marmaţiei

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Un cetăţean român a fost prins cu aproape două kilograme de droguri de risc asupra sa, în timpul unui control efectuat în localitatea Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Acţiunea de combatere a traficului de droguri a fost desfăşurată de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş în cursul zilei de joi, în baza delegării din partea unui procuror DIICOT, scrie Agerpres. 

"Astfel, în jurul orei 17,00, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au oprit pentru verificări un cetăţean român. În momentul în care i s-au solicitat actele de identitate, bărbatul a scos din buzunarul hainei un pachet pe care l-a aruncat pe jos, încercând să fugă, însă imediat a fost reţinut şi imobilizat. În pachetul respectiv, poliţiştii de frontieră au descoperit o substanţă de culoare verde oliv, care în urma cântăririi a rezultat cantitatea de 128,5 g substanţă vegetală, posibil canabis", se arată într-un comunicat al IGPF.

Mandat emis de judecători



În baza unui mandat emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie la un imobil folosit de suspect, unde au descoperit două pungi care conţineau 1.853 de grame de substanţă vegetală de culoare verde oliv, posibil canabis.

"Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare la laboratorul de specialitate, iar cetăţeanul român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, este cercetat acum pentru trafic de droguri de risc, mai exact cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu fără drept", precizează IGPF.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri procurorul DIICOT să analizeze necesitatea formulării propunerii de arestare preventivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel