CERT-RO atrage atenţia asupra unei campanii cu oferte de adeverinţe de vaccinare false. La ce preț sunt vândute

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează cu privire la existenţa unei campanii prin care iniţiatorii vin cu o „ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare.

“Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o ”ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare, care ar certifica faptul că deţinătorul a trecut prin acest proces. Vorbim despre falsificarea unui document, acţiune ce atrage automat consecinţe penale. Cei care falsifică aceste adeverinţe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals”, menţionează CERT-RO, într-o postare publicată, marţi, pe propria pagină de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (cert-ro-atrage-atentia-asupra-unei-campanii-cu-oferte-de-adeverinte-de-vaccinare-false--la-ce-pret-sunt-vandute--2.jpg)

Potrivit sursei citate, cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO pot transmite datele despre incident şi la adresa de e-mail [email protected] pentru a accelera investigaţia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel