Cercetători americani confirmă ipoteza unui accident de laborator la Wuhan, la originea SARS-CoV-2

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cercetătorii români au creat un test PCR capabil să identifice atât tulpina, cât și în ce stadiu este boala
Cercetătorii români au creat un test PCR capabil să identifice atât tulpina, cât și în ce stadiu este boala

Douăzeci de cercetători atestă, într-o scrisoare publicată în revista americană Science, originea accidentală a noului coronavirus SARS-CoV-2, şi atribuie vina Institutului de Virusologie din Wuhan din China.

În mai 2020, o echipă OMS însărcinată să studieze originea virusului estima drept „probabilă sau foarte probabilă” ipoteza unui „incident zoonotic”, în detrimentul unui incident uman, pe care-l cataloga drept „extrem de puţin probabil”, însă „fără ca vreo concluzie să favorizeze în mod clar ipoteza unei răspândiri naturale sau a unui accident de laborator”, apreciază cercetătorii, potrivit Știrile PRO TV.

Această concluzie a fost stabilită, afirmă ei, de către partea chineză a echipei OMS.

„Cele două ipoteze au primit aceeaşi consideraţie”, subliniază cercetătorii în această scrisoare.

Cercetătorii au publicat această scrisoare joi, la câteva ore după după dezvăluirea pe Twitter a trei lucrări universitare, realizate în perioada 2014-2019, la Institutul de Virusologie din Wuhan.

 

Incorenţe cu datele furnizate de către Institutul de Virusologie din Wuhan

 

Cele trei lucrări - difuzate pe contul anonim al unui cercetător - au rămas până acum în arhive, în pofida unor informaţii importante pe care le conţin.

Ele scot la iveală incorenţe cu datele furnizate de către Institutul de Virusologie din Wuhan, de la începutul pandemiei covid-19, cu privire la numărul şi natura coronarovirusurilor conservate în laborator şi cu privire la experienţele efectuate cu aceste virusuri.

Mai mulţi experţi consultaţi de către cotidianul Le Monde declară că aceste lucrări universitare pun în discuţie integritatea secvenţelor genetice publicate în ultimele luni de către instituţia de cercetare din Wuhan în explicarea apariţiei SARS-CoV-2.

Cercetători americani de nivel înalt îndeamnă la o anchetă „transparentă şi obiectivă” şi să nu se favorizeze nicio ipoteză, atât timp cât nu se culeg date suplimentare.

Între semnatarii scrisorii se află microbiologul David Relman de la Universitatea Stanford, virusologul Jesse Bloom de la Universitatea din Washington şi microbiologul Ralph Baric, considerat unul dintre cei mai buni specialişti mondiali în coronavirusuri, care a colaborat îndeaproape cu Institutul de Virusologie din Wuhan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel