Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, deschis de poliţia de frontieră 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a operaţionalizat de luni, 28 februarie, un centru telefonic integrat unde poliţişti de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590.

 

 

Astfel, cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională) pot primi, la orice oră, informații utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România.

Acest centru integrat va avea disponibile mai multe linii telefonice şi va funcţiona la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei, situat la graniţa cu Ucraina.

 

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, vizită la Centrul Operațional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră 

 

În data de 28.02.2021, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc vizita comisarului european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson şi a ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Nicolae Bode.

Delegaţia Comisiei Europene a fost însoţită de către şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Ramona Chiriac, secretarul de stat al MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi întâmpinată de către inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Ivaşcu Victor Stefan.

La activitate au participat şi şefii celorlalte arme din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, chestor principal de poliție Benone-Marian MATEI, inspectorul general al Poliției Române, general de brigadă MASTAN Alin-Ionel, inspector general al Jandarmeriei Române, chestor de poliție Marius Florin MIHĂILĂ, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări şi general-locotenent Dan-Paul IAMANDI, inspector general al IGSU.

Scopul vizitei a fost acela de analiza măsurile dispuse de autoritățile române pentru gestionarea situației de la frontierele externe ale UE, in eventualitatea unui aflux masiv de persoane deplasate din zona de conflict.

După vizita în teren efectuată la punctul de trecere a frontierei Siret, oficialii europeni si MAI au participat, la sediul IGPF, la o ședință de lucru și au vizitat Centrul Operațional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cu această ocazie, doamna Comisar Johansson a apreciat în mod deosebit nivelul foarte de bun mobilizare al autorităților române în gestionarea provocărilor de la frontieră și în furnizarea asistenței umanitare către cei în nevoie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel