Celulă de criză pentru repatrierea a 140 de turiști români

Echipa Stiri Diaspora / 8 noi 2015 Salveaza PDF Comentarii
Ianis Hagi.
Ianis Hagi.
Românii de aflau în vacanță, în două resorturi de lux din stațiunile egiptene Sharm El Sheikh şi Hurghada.

 

Ministerul Afacerilor Externe informează că 140 de cetăţeni români, care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada, în scop turistic, au fost repatriaţi în România în cursul zilei de 7 noiembrie 2015, cu un zbor al unei companii de transport aerian.

 

Pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autoritățile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh şi Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuării demersurilor de asistenţă consulară la faţa locului.

 

Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situaţia, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.

 

Echipa consulară mobilă face parte din Celula de criză a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situaţie.

 

Operațiunea de transport al cetăţenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE şi al altor instituții cu competenţe în materie.

 

Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul Bucureşti Otopeni aseară.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27