Cele mai ieftine 14 țări din Europa pe care să le vizitezi în 2022-2023. România, la mijlocul clasamentului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cele mai ieftine 14 țări din Europa pe care să le vizitezi în 2022-2023. România, la mijlocul clasamentului / Foto: Unsplash
Cele mai ieftine 14 țări din Europa pe care să le vizitezi în 2022-2023. România, la mijlocul clasamentului / Foto: Unsplash

Cu aproximativ 700 de milioane de vizitatori anual, sectorul turismului în Europa este în plină expansiune. Fabulosul continent prezintă unele dintre cele mai bune locații turistice din lume, de la Parisul plin de viață, la Roma atemporală. Cu toate acestea, majoritatea destinațiilor turistice populare din Europa vor împinge, de asemenea, limitele financiare ale călătorilor. Așadar, iată care sunt cele mai ieftine 14 țări din Europa de vizitat în 2022-2023.

Cultura europeană este o ilustrare superbă a modului în care întreaga gamă de abilități umane transcende limba și granițele geografice. Niciun călător pasionat nu poate rezista atracției acestui continent magnific; este mai mult decât un simplu alt loc de vizitat. Prin urmare, turiștii trebuie să vină cu idei noi și să meargă în țări europene mai puțin cunoscute, dar încântătoare, dacă sunt în căutarea celei mai accesibile destinații de vizitat. 

 

Care sunt țările accesibile de vizitat în Europa în 2022-2023

 

Acest articol include țările populare care se pot găsi în Europa în 2022 cu un buget mai redus, cum ar fi Grecia, Spania și Portugalia, împreună cu destinațiile de top de vizitat în fiecare țară și bugetul zilnic necesar pentru această călătorie, conform The Travel.

 

14. Slovacia


Slovacia este o bucurie de descoperit, deoarece este situată în mijlocul Europei. Există mai multe situri istorice intrigante și icoane culturale pe care călătorii le pot explora, inclusiv castele antice și sate medievale ascunse printre împrejurimile sale uluitoare. Oriunde se vor plimba, turiștii vor descoperi istoria și moștenirea bogată a țării și vor explora multe obiceiuri și tradiții locale. Slovacia este înzestrată cu peisaje uimitoare, pe lângă numeroasele sale orașe și sate vechi, care sunt fascinante de vizitat.

Destinații de top: Castelul Spiš, Castelul Orava, Bratislava 
Buget: Aproximativ 108 euro pe zi

 

13. Portugalia


Portugalia este, probabil, cea mai ieftină țară din Europa de Vest. Popularul său oraș de coastă Porto este unul dintre cele mai vibrante orașe care merită vizitate în 2022 și cel mai convenabil pentru călătorii cu buget redus. Gurmanzii și iubitorii de vinuri vizitează adesea Porto și se bucură de multe dintre atracțiile sale, inclusiv Cais da Ribeira și Ponte de Dom Luis I, care duce la râul Douro. Unii se bucură, de asemenea, de o promenadă pe malul râului și admiră casele colorate, cafenelele și magazinele. Se recomandă vizitarea Văii Douro, una dintre cele mai bune regiuni viticole din lume, bogată în istorie și viață de noapte.

 

Destinații de top: Lisabona , Novi Sad , Cetatea Golubac 
Buget: Aproximativ 108 euro pe zi

 

12. Grecia

 

Grecia antică și modernă are o poveste fascinantă de spus. Atena, frumoasa sa capitală, este unul dintre cele mai ieftine orașe europene în care poți zbura în 2022 și găzduiește cele mai vechi statui, temple și monumente din lume. Oamenii vizitează acest frumos muzeu în aer liber pentru a învăța despre o istorie care se întinde pe parcursul mileniilor și vizitează cetatea antică Acropolis, Templul lui Zeus, Templul Atenei Nike și multe alte monumente semnificative.

Destinații de top: Atena , Aegina, Poros și Hydra , și multe altele.
Buget: Aproximativ 101 euro pe zi

 

11. Spania

 

Multe orașe spaniole merită să fie vizitate în Europa. Cu toate acestea, Sevilla este unul dintre cele mai mari orașe din Spania și cel mai ieftin, deoarece oferă un preț excepțional pentru ceea ce poate obține cineva. Sevilla este mult mai ieftină decât Madrid și Barcelona, dar are totuși o cultură bogată și găzduiește repere istorice și culturale.

Este recomandat să vizitați Alcázarul inspirat de maurii care au condus Spania. De asemenea, a fost folosit ca locație de filmare pentru serialul Game of Thrones.

Destinații de top: Sevilla , Cordoba , Orașele albe din Andaluzia 
Buget: Aproximativ 98 de euro pe zi


10. Republica Cehă


Orașe și repere culturale și istorice importante pot fi găsite în Republica Cehă, o națiune care a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial. Praga este, de departe, cea mai cunoscută destinație turistică din Republica Cehă. Orașul este adesea considerat una dintre cele mai impresionante capitale din lume, cu un nucleu bine întreținut. Țara este bogată, de asemenea, în peisaje fermecătoare și frumuseți naturale.

Destinații de top: Catedrala Sfântul Vitus, Podul Carol, Castelul Praga 
Buget: Aproximativ 89 de euro pe zi


9. Estonia


Estonia este în întregime distinctă, nu are nevoie să lupte pentru a se distinge. Atracția splendidă a capitalei sale Tallinn, desemnată ca oraș vechi protejat de UNESCO, a captivat inimile vizitatorilor Europei. Zona hipnotică se numără în prezent printre cele mai seducătoare orașe de pe continent. În plus, zona rurală nepopulată a Estoniei și întinderile uriașe de pădure oferă hrană spirituală celor atrași de aer liber în Europa urbană.

Destinații de top: Catedrala Alexander Nevsky, Râul Narva, Tallinn 
Buget: Aproximativ 87 de euro pe zi


8. Muntenegru


Muntenegru este situat la granița dintre est și vest. Munții abrupți ai acestei țări intrigante au cele mai rafinate modele de la ciocnirea și zdrobirea a numeroase civilizații. Turiștii pot afla despre bogatul patrimoniu cultural al Muntenegrului din mănăstirile ortodoxe pictate în culori vibrante, mozaicurile romane de pe podea, zidurile de piatră venețiene, castelele gri ilirice, bisericile catolice ornamentate, minaretele umile și minimaliste ale moscheilor, precum și structurile plate în stil socialist.

Destinații de top: Budva, Kotor, Mausoleul Njegos 
Buget: Aproximativ 84 de euro pe zi


7. Slovenia


Slovenia este destinația perfectă pentru călătorii care caută o evadare ideală, verde și sigură. Țara este o simfonie minunată compusă din elemente din patru lumi separate, care este evidentă în bucătăria, cultura și minunile naturale. Oriunde se duc turiștii, vor găsi peisaje care îți taie respirația și experiențe de tip boutique, fie că le place să meargă pe cărările bine circulate, fie că se abat de pe cărările bătute.

Destinații de top: Peștera Postojna, Piran, Bled 
Buget: Aproximativ 74 de euro pe zi


6. România


Cele mai bune 3 cuvinte pentru a descrie România sunt "autentic", "natural" și "cultural". Este o națiune vibrantă, impregnată de istorie, artă și peisaje uimitoare. Există o tonă de posibilități fascinante în România care abia așteaptă să fie descoperite. O panoramă magnifică de munți înalți și dealuri ondulate este presărată cu catedrale de piatră impunătoare și mănăstiri orbitoare. În timp ce Bucureștiul plin de viață este plin de vitalitate, comunitățile transilvănene au pierdut orice simț al timpului.

Destinații de top: Cluj, Oradea, Sinaia și multe altele.
Buget: Aproximativ 62 de euro pe zi


5. Ungaria


Ungaria, o țară din Europa Centrală, are multe locuri interesante de vizitat și este ușor de accesat din Europa datorită poziției sale strategice. Națiunea găzduiește mai multe orașe mici și fermecătoare, precum și lanțuri muntoase joase, râuri minunate, lacuri frumoase, câmpii vaste și alte caracteristici naturale incredibile.

Destinații de top: Budapesta, Transdanubia, Lacul Balaton 
Buget: Aproximativ 60 de euro pe zi


4. Bulgaria


Bulgaria este o națiune cu un peisaj divers, cu o istorie îndelungată, care a lăsat-o bogată în cultură străveche și înzestrată cu un mediu natural frumos. Sunt multe de descoperit în această țară curajoasă și frumoasă din Balcani, cu vârfuri de granit care adăpostesc munți magnifici, parcuri naționale enorme în care specii pe cale de dispariție se plimbă libere, întinderi de plaje de nisip care îmbrățișează Marea Neagră, alături de rămășițe ale regimului sovietic.

Destinații de top: Fortăreața Belogradchik, Melnik, Veliko Tarnovo
Buget: Aproximativ 58 de euro pe zi


3. Belarus


Belarus, considerat multă vreme de turiști un loc intrigant, a devenit brusc una dintre destinațiile de top ale Europei. Procedurile ușoare de obținere a vizelor, scenele înfloritoare ale cafenelelor și ale artei, precum și localnicii prietenoși, toate acestea contribuie la această ascensiune. În plus, capitala Minsk găzduiește o viață de noapte vibrantă, muzee de clasă mondială și o colecție remarcabilă de clădiri din epoca Stalin.

Destinații de top: Complexul Castelul Mir, Nesvizh, Cetatea Brest
Buget: Aproximativ 58 de euro pe zi

 

2. Polonia


Îndrăgita Polonie este cunoscută de mult timp pentru ospitalitatea sa. Astăzi, hotelurile din marile orașe, conacele și castelele din decoruri superbe, precum și fermele magnifice și podgoriile rurale oferă vizitatorilor șansa de a experimenta această convivialitate înduioșătoare. Bucătăria delicioasă poloneză este indisolubil legată de ospitalitatea lor. Această națiune oferă o gamă largă de atracții, inclusiv parcuri naționale uimitoare, orașe istorice și o cultură unică.

Destinații de top: Varșovia, Cracovia, Gdańsk
Buget: Aproximativ 45 de euro pe zi


1. Serbia


Pe lângă faptul că este una dintre cele mai accesibile destinații de călătorie la prețuri rezonabile din Europa, Serbia este o țară agitată și zgomotoasă, dar suficient de mică pentru a permite călătorilor să experimenteze atât senzualitatea urbană a Belgradului, cât și ritmul mai lent al altor orașe sau parcuri naționale în câteva zile. Serbia oferă un acces simplu la gama diversă de culturi și istorie care se întâlnesc în această parte a Europei.

Destinații de top: Belgrad , Novi Sad , Cetatea Golubac 
Buget: Aproximativ 30 de euro pe zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel