Cele mai bune chifle, preparate în casă, din făină și 2 linguri de ulei. Nu ai nevoie de cuptor 

Nicoleta Baciu / 30 oct 2022, 08:35
Cele mai bune chifle, preparate în casă, din făină și 2 linguri de ulei. Nu ai nevoie de cuptor. Sursa - pixabay.com
Cele mai bune chifle, preparate în casă, din făină și 2 linguri de ulei. Nu ai nevoie de cuptor. Sursa - pixabay.com

Dacă aveți puțin timp la dispoziție și nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște chifle delicioase într-o tigaie.

Chiflele în tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

 

Iată ingredientele pentru șase chifle, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

 

Procedura de preparare

 

Făina se pune într-un castron mare. Adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Sufleu de conopidă cu brânză - un preparat gustos și sănătos de sezon

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți chiflele circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

Prăjitură pufoasă cu portocale - un desert extrem de aromat și ieftin de făcut

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă chifele delicioase. Poftă bună! 

 

Vezi și:

 

Pizza cu cartofi umpluți, un deliciu ușor de făcut: Familia va cere mereu această rețetă la cină

 

De când am făcut această pizza cu cartofi umpluți, familia mea îmi cere mereu să o fac din nou la cină. Este ușor de făcut și are doar 160 de calorii per porție.

Pentru o cină delicioasă, veți avea nevoie de mai puțin de 30 de minute, căci atât durează pregătirea și gătirea rețetei de pizza cu cartofi umpluți. Pentru că este o rețetă ușoară, este cea mai bună alternativă pentru cei aflați la dietă. Cu siguranță, aceasta este rețeta perfectă pentru cei care sunt mereu în căutarea unor mâncăruri versatile și delicioase pentru a-și surprinde familia în fiecare zi și a-i face pe toți fericiți.

Gogoșile acestea sunt bijuterii. Se fac imediat din brânză de vaci. Mănânci și mai vrei!

Viteza de execuție a acestei pregătiri va rezolva, ca prin farmec, problema lipsei de timp și vă va garanta în continuare un mare succes. Chiar și copiii vor fi entuziasmați de ea, evitând pentru o seară obișnuitele lor crize de furie obositoare, apoi, dacă o propuneți unor invitați, îi veți cuceri fără îndoială. Să vedem cum se prepară!

 

Rețeta de pizza cu cartofi umpluți

 

Timp de preparare: 15 minute, timp de gătire: 25 minute, timp total: 40 minute, porții: 6 felii, calorii: 160 per felie

Ingrediente:

500 g cartofi (3 de mărime medie),
100 g făină,
1 ou,
1 vârf de cuțit de sare.

Rețeta de tort magic, din trei ingrediente: E gata în 5 minute și are doar 80 de calorii

Ce aveți nevoie pentru umplutură

100 grame de mozzarella ușoară, tăiată în cubulețe.
4 linguri de sos de roșii


Pregătirea rețetei

 

Mai întâi se curăță cartofii de coajă, se taie pe lungime, se taie în cuburi, se pun într-un castron de sticlă cu puțină apă și se acoperă cu un vas de porțelan.

Acum puneți-i în cuptorul cu microunde timp de 10 minute la o putere de 600-800 W, apoi scoateți-i, adăugați oul, sarea și făina, amestecați cu o spatulă și frământați cu mâinile pentru a obține un aluat moale.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

Acum împărțiți aluatul în două părți egale, aplatizați-le, puneți una dintre ele într-o tavă antiaderentă unsă cu ulei și, cu ajutorul degetelor, dați-i forma unui disc.

La final se umple cu sosul de roșii (având grijă să se distribuie uniform) și cu mozzarella, se acoperă cu aluatul rămas, se închid marginile, se gătește timp de 8 minute la foc mic, se întoarce cu un capac uns și se continuă încă 7 minute. Apoi se taie în felii și se servește!


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0