Cel puţin 24 de morţi într-un incendiu la o clinică de psihiatrie. Focul ar fi fost pus intenţionat

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Cel puţin 24 persoane au murit într-un incendiu izbucnit vineri dimineaţă, la o clinică de psihiatrie dintr-o clădire din oraşul Osaka din Japonia.

Incendiul a izbucnit la o clinică de psihiatrie dintr-o clădire de opt etaje din oraşul Osaka din Japonia, poliţia suspectând că focul a fost pus intenţionat, relatează agenţia japoneză de presă Kyodo, preluată de Agerpres.

Departamentul de Pompieri a transmis că 27 de persoane nu prezentau semne de viaţă în momentul în care au fost scoase de la etajul al patrulea al acestei clădiri. 

Dintre cele 27 de persoane, 24 - 14 bărbaţi şi 10 femei cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani - au fost declarate decedate ulterior, conform poliţiei. Despre celelalte 3 persoane, presa japoneză a relatat că se află la reanimare, potrivit AFP.

Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei locale 10:20 de izbucnirea incendiului, iar flăcările au fost stinse în jurul orei 10:45, după ce au ars o zonă de circa 25 de metri pătraţi.


Un bărbat ar fi declanșat incendiul


Poliţia a precizat că, potrivit unor martori, un bărbat de 50-60 de ani a pus o pungă de hârtie cu un lichid inflamabil în apropiere de radiatorul din zona de recepţie. Ulterior, acesta a spart punga, declanşând focul atunci când lichidul a început să curgă.

Majoritatea victimelor au murit intoxicate din cauza emanaţiilor de monoxid de carbon.

Premierul Fumio Kishida a declarat că este îndurerat de acest accident tragic şi că se roagă pentru sufletele celor decedaţi. El a mai spus că trebuie clarificate cauzele şi circumstanţele accidentului şi luate măsuri ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Incidentul reprezintă unul dintre cele mai grave incendii din Japonia, scrie Agerpres.

 

Opt răniţi și sute de persoane evacuate. Incendiu uriaș la un bloc 

 

Un incendiu violent a avut loc în urmă cu o zi și în România. Astfel, aproximativ 250 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost evacuate de pompieri, iar opt adulţi şi minori - transportaţi la spital, după ce un bloc din municipiul Constanţa a fost în noaptea de miercuri spre joi cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a cuprins mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", cele opt persoane duse cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au suferit intoxicări cu fum şi arsuri.

La faţa locului au fost mobilizate peste 200 de forţe de intervenţie, inclusiv echipaje de la ISU Ialomiţa şi ISU Călăraşi, şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie pe o perioadă de aproape trei ore.

Au fost evacuate circa 250 de persoane, peste 70 fiind copii, în majoritatea cazurilor folosindu-se autospecialele de intervenţie la înălţime. Nouă oameni au ajuns la spital, adulți și copii, intoxicați cu fum. Din fericire, niciunul nu are răni grave.

Au fost avariate 36 de autovehicule, dintre care 25 se aflau în parcarea subterană, iar 11 pe laturile exterioare ale blocului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel