Cel mai mare pelerinaj din Europa, la Șumuleu Ciuc. Zeci de mii de credincioşi vor prăznui Rusaliile Catolice

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cel mai mare pelerinaj din Europa, la Șumuleu Ciuc. Zeci de mii de credincioşi vor prăznui Rusaliile Catolice
Cel mai mare pelerinaj din Europa, la Șumuleu Ciuc. Zeci de mii de credincioşi vor prăznui Rusaliile Catolice

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe sâmbătă, la Şumuleu Ciuc, la pelerinajul de Rusaliile Catolice, considerat a fi cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est.

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi, astăzi, la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, pentru a participa la pelerinajul de Rusaliile Catolice, considerat a fi cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est, scrie Agerpes.

Este pentru prima dată, în ultimii doi ani, când procesiunea se desfăşoară fără restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, autorităţile preconizând că numărul pelerinilor va fi de câteva sute de mii, mai mare decât de obicei, întrucât oamenii îşi doresc să revină aici pentru a se ruga Fecioarei Maria.

În acest an, aproximativ două mii de pelerini din Ungaria au sosit la Miercurea Ciuc cu un tren special, pus la dispoziţie cu această ocazie de căile ferate maghiare şi a cărui circulaţie a fost oprită în ultimii doi ani, din cauza pandemiei. De asemenea, peste 200 de persoane au venit la Şumuleu Ciuc călare, pelerinajul ecvestru ajungând la a cincea ediţie.

Peste 700 de jandarmi, poliţişti şi pompieri fac parte din dispozitivul de ordine, în zonă fiind amplasate mai multe puncte de prim ajutor, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă persoanelor cu probleme de sănătate.

De asemenea, pe muntele Şumuleu, unde se oficiază liturghia festivă, se află şi echipaje de salvamontişti, dar şi de Cruce Roşie, pregătite să-i ajute pe care au nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel