Microbuz cu români, spulberat de un TIR la granița cu Germania. O româncă, moartă, șapte răniți, patru extrem de grav

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un microbuz plin cu români a fost distrus de un TIR, ieri după-amiază pe o șosea din Cehia, la granița cu Germania. O româncă a murit, șapte au fost răniți, iar patru răniți extrem de grav, doi dintre ei fiind în comă.

Potrivit tachovsky.denik.cz, tragicul eveniment a avut loc la ora 14.00, ieri, atunci când un camion și un microbuz s-au ciocnit în Tisova, în regiunea Tachov, la granița cu Germania. În microbuz erau opt români, iar femeia care stătea pe locul din dreapta șoferului a murit pe loc. Ceilalți șapte au fost răniți, patru dintre ei foarte grav, doi fiind în comă.

„Există șapte răniți la fața locului. Unul dintre oameni nu a supraviețuit accidentului”, a declarat Dagmar Jiroušková, purtătorul de cuvânt al Poliției.

 

Toate victimele, cetățeni români

 

Trei români răniți a fost transportați la spital cu două elicoptere.

„Serviciul de salvare aeriană de la Líní a transportat un bărbat în stare critică pentru ventilația pulmonară controlată și celălalt într-o stare foarte gravă, dar conștient, la Spitalul Universitar Pilsen. Serviciul de salvare aeriană din Praga a transportat un bărbat în stare foarte gravă la spitalul din Motol”, a precizat Mária Svobodová, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare.

De asemenea, un bărbat și o femeie au fost transportați de ambulanțe în stare gravă la Spitalul Universitar Pilsen.

„Am transportat alți doi cu răni moderate la spitalul din Stod”, a mai spus Svobodová. 

Toate victimele erau cetățeni români.

 

„Nu-mi amintesc un accident atât de grav”

 

Marie Čadková, fostă primară a localității Tisova nu își amintește un accident atât de grav.

„Am avut o serie de accidente în sat. De exemplu, o mașină s-a prăbușit într-o grădiniță. Totuși, la acea vreme, a fost doar o pagubă materială. Nu-mi amintesc un accident atât de grav cum s-a întâmplat astăzi în localitate”, a spus ea.

Primele informații din anchetă arată că un șofer de camion, în vârstă de 44 de ani, a condus de la Trnová la Nová Hospoda și în timp ce trecea un viraj în Tisová, semiremorca a intrat pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu o microbuzul care se apropia. Camionul avea o semiremorcă pentru transport de bușteni, dar nu era cu încărcătură. Drumul era umed în momentul producerii accidentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel