Victimele de la Revoluție și-au găsit DREPTATEA după aproape 30 de ani. Decizie DURĂ pentru România

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) obligă România să achite daune pentru 23 de victime ale Revoluţiei din decembrie 1989. 

România este obligată să achite daune pentru 23 de victime ale Revoluţiei din decembrie 1989, din cauza întârzierii anchetei în aceste cazuri, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Potrivit sentinţei, România trebuie să le achite reclamanţilor, în termen de trei luni, daune de câte 15.000 de euro şi taxele judiciare aferente, potrivit Mediafax. Decizia CEDO este răspunsul la o acţiune judiciară iniţiată de 23 de persoane împotriva României.

Reclamanţii ori rude apropiate au participat la demonstraţii şi au fost răniţi sau omorâţi în timpul evenimentelor produse în decembrie 1989 în Bucureşti, Slobozia, Târgoviște şi Reșița, evenimente care au condus la înlăturarea regimului comunist.

Iniţiatorii acţiunii judiciare au reclamat că autorităţile române nu au efectuat într-un interval rezonabil o investigaţie eficientă în cazul evenimentelor produse în decembrie 1989 în Bucureşti, Slobozia, Târgoviște şi Reșița.

Reclamanţii au susţinut că a fost încălcat Articolul 2 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, care prevede că "dreptul fiecărei persoane la viaţă trebuie protejat prin lege" şi că "nimeni nu trebuie privat de viaţă în mod intenţionat (...)".

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy