Cea mai îngustă casă din Londra, pusă în vânzare: are doar 1,7 metri lățime și costă peste 1 milion de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cea mai îngustă casă din Londra scoasă la vânzare
Cea mai îngustă casă din Londra scoasă la vânzare

Situată între un salon de coafură şi cabinetul unui medic generalist, cea mai îngustă casă din Londra, care are o lăţime de doar 1,7 metri, a fost pusă în vânzare contra sumei de 950.000 de lire sterline (1,1 milioane de euro), informează AFP.

Această locuinţă insolită, care are cinci etaje şi se află în cartierul Shepherd's Bush, a fost la origine un magazin victorian de pălării, cu depozite pentru stocarea mărfurilor şi locuinţe la etajele superioare. Pentru a reflecta trecutul, casa a păstrat mica sa vitrină, decorată cu o lampă în formă de pălărie.

Proprietatea, a cărei faţadă este vopsită în albastru închis, a fost pusă în vânzare contra unui preţ estimativ de 950.000 de lire sterline (1,1 milioane de euro).

Pentru David Myers, directorul de vânzări al agenţiei imobiliare care se ocupă de tranzacţie, acest preţ se explică prin faptul că reşedinţa, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea, reprezintă "o parte unică din istoria Londrei".

De la un capăt la altul al casei, dimensiunile camerelor diferă foarte mult. Dacă bucătăria, situată la mezanin, este partea cea mai îngustă, casa se deschide apoi spre o zonă de luat masa de aproape două ori mai lată. În spate, uşile franţuzeşti dau spre o grădină ce are lăţimea de 2,5 metri.

"Este scumpă pentru are tot ce-i trebuie"

 

Parterul, unde fostul magazin a fost transformat în hol de intrare, şi primul etaj au dimensiuni similare. La primul etaj, pe lângă o cameră şi un birou, se află o terasă cu o vedere uimitoare spre acoperişurile şi coşurile locuinţelor din vestul londonez.

La etajul al doilea se află o sală de baie şi o cabină de duş, iar la etajul al treilea este camera principală, la care se ajunge printr-o trapă amenajată la nivelul podelei, pentru a câştiga spaţiu.

Preţul casei este exorbitant în raport cu suma de 256.000 de lire sterline (292.000 de euro) cât costă, în medie, o casă din Marea Britanie, dar este tipic pentru piaţa londoneză.

"Este mai scumpă, pentru că are tot ce îi trebuie. Dintr-un loc precum Shepherd's Bush, puteţi să ajungeţi în centrul Londrei în 10 sau 15 minute", a declarat acelaşi agent imobiliar.

Dacă va găsi un cumpărător pentru preţul afişat, casa îşi va dubla valoarea din 2006, când a fost vândută cu 488.500 de lire sterline (557.000 de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel