Cea mai bună rețetă de aluat de gogoși. Dacă vrei să-ți iasă foarte pufoase trebuie să știi aceste secrete ale gospodinelor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Reteta de aluat pentru gogosi
Reteta de aluat pentru gogosi

Gogoșile de casă sunt foarte ușor de preparat și sunt una dintre gustările preferate ale copiilor, dar și ale adulților. Aluatul pentru gogoși pe care vă învățăm să îl pregătiți poate fi folosit pentru a face gogoși prăjite și, de asemenea, pentru a face gogoși la cuptor. 

În orice caz, primul pas pentru a face gogoșile este întotdeauna să faci aluatul, vrei să știi cum? Nu ratați această rețetă de la StiriDiaspora.ro și descoperă cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid.

 

Ingrediente pentru a face aluatul pentru gogoși

 

- 1 kilogram de făină de grâu 0000

- 260 de grame de zahăr

- 40 de grame de drojdie proaspătă

- 80 de grame de unt

- 4 ouă

- 1 linguriță de vanilie

- 200 de mililitri de lapte cald

 

Cum se face aluatul pentru gogoși

 

Pentru a începe să faceți aluatul pentru gogoși trebuie să puneți făina într-un bol mare, să formați un vulcan cu ea și să adăugați laptele și drojdia în centru.

Sfat: De asemenea, puteți dizolva drojdia în lapte cald și adăugați acest amestec direct.

După ce s-a făcut acest lucru, se topește untul în cuptorul cu microunde și se amestecă cu făina și restul ingredientelor, adică se adaugă ouăle, zahărul și vanilia. Frământați totul până când obțineți o textură netedă și elastică, care va dura 20 până la 30 de minute. Rezultatul ar trebui să fie un aluat care să nu se lipească de mâini, dar să fie oarecum lipicios în același timp.

Sfat: Dacă aluatul este încă prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă, în schimb, observi ca este foarte uscat, toarnă puțin lapte sau apă.

Când aluatul de gogoși nu se lipește de mâini, faceți o minge cu el și lăsați-o în recipient o oră să se odihnească și să-și dubleze volumul. Este indicat să acoperiți aluatul cu o cârpă curată sau folie de plastic.

Amintiți-vă că acest aluat vă va servi pentru a face gogoși la cuptor de casă și, de asemenea, gogoși prăjite dacă preferați.

După acest timp, aluatul trebuie să-și fi dublat volumul. Apoi, fără să-l lovești, întinde-l cu sucitorul până când are 1 cm grosime. Rețineți că mai trebuie să se odihnească puțin, așa că va crește din nou.

Sfat: Pentru a face gogoșile prăjite mai pufoase, puteți lăsa 2 cm grosime, dar pentru gogoșile coapte vă recomandăm doar 1 cm.

Cu aluatul deja intins, tăiem gogoșile cu diametrul dorit și le rezervăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Truc: Puteți folosi atât o matriță specială pentru a tăia gogoși de casă, cât și orice alt obiect rotund, precum un pahar de exemplu.

Când aveți gogoșile de casă deja tăiate, ar trebui să le lăsați să se odihnească încă 10 minute pentru a crește în dimensiune.

Acum aveți două opțiuni, puteți face gogoși prăjite sau la cuptor. Pentru a găti aluatul pentru gogoși prăjite, trebuie doar să încălzești mult ulei și să le introduci una câte una. Întoarceți-le des, astfel încât să se gătească uniform și rezervați-le pe hârtie absorbantă când sunt aurii. Pentru a face gogoșile de casă la cuptor, preîncălziți cuptorul la 180 °C și coaceți-le timp de 10 minute. Rețineți că gogoșile coapte sunt mai puțin suculente, cu o consistență pufoasă, dar nu la fel de moi ca cele gătite în ulei.

Sfat: Dacă le faci prăjite, folosește o oală sau o cratiță în loc de o tigaie pentru că gogoșile de casă trebuie să plutească și să nu atingă fundul.

Dacă doriți, vă puteți decora gogoșile cu glazură de căpșuni, de ciocolată sau glazură de ciocolată albă. O altă variantă total valabilă și mult mai simplă este să presari puțin zahăr pudră.

Și acum că știți să faceți cel mai bun aluat pentru gogoși, puteți pregăti și câteva băuturi care să însoțească gustarea precum milkshake de ciocolată, smoothie cu fulgi de ovăz.

Sfat: Sunt mai gustoase dacă sunt consumate imediat, dar dacă aveți resturi pot fi congelate fără probleme.

 

Cum să faci gogoși perfecte de casă

 

Dacă vrei să știi să faci gogoși perfecte, îți recomandăm să arunci o privire peste această serie de trucuri cu care rețeta nu te va da greș, oricât de începător ai fi.

Secretul rețetei de gogoși se afla în aluat și este că fermentarea sau dospirea acestuia grație acțiunii drojdiei este esențială dacă dorim să obținem gogoși foarte pufoase și fragede. Din acest motiv, timpii de repaus al aluatului dintre fermentație și fermentare trebuie întotdeauna respectați.

Frământarea este un alt secret pentru a obține gogoși bune. Deși știm că poate fi cam greu de frământat pentru atâtea minute, este necesar să lucrăm bine aluatul, pentru că drojdia să își facă treabă și să fie complet neted. Când întindeți aluatul pentru gogoși și apoi le formați și tăiați, amintiți-vă întotdeauna să înfăinați în prealabil suprafața de lucru și, de asemenea, tăișul sau matrița pe care urmează să o folosiți deoarece aluatul de la acest tip de fermentație este foarte lipicios și acest lucru va împiedica se lipește peste tot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel