Ce trebuie să faci pentru a avea parte de o serie de tratamente și consultații stomatologice gratis în România

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Știați că puteți avea parte de o serie de tratamente și consultații stomatologice gratis? Iată ce trebuie să faci / Foto: Unsplash
Știați că puteți avea parte de o serie de tratamente și consultații stomatologice gratis? Iată ce trebuie să faci / Foto: Unsplash

Știați că puteți avea parte de o serie de tratamente și consultații stomatologice gratis? Într-un clip informativ și educativ, Vlad Gheorghe vorbește despre un acest nou drept obținut și clarifică detaliile legate de această inițiativă.

Vlad Gheorghe, un membru al Parlamentului European și un popular creator de conținut de pe platforma TikTok, abordează un subiect de interes major pentru întreaga Românie, punând în prim-plan accesul la îngrijirea dentară pentru toți, în special pentru familiile care se confruntă cu dificultăți financiare în asigurarea unei îngrijiri adecvate a danturii copiilor lor.

Încă de la 1 iulie, românii au dobândit un nou drept: dreptul de a beneficia de consultații și tratamente stomatologice gratuite, sub anumite condiții. Această inițiativă este demnă de laudă și vine în sprijinul celor care au fost afectați de costurile ridicate ale serviciilor stomatologice sau de frica de dentist.

 

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de servicii gratuite la stomatolog

 

Pentru a beneficia de aceste servicii stomatologice gratuite, trebuie să îndepliniți două condiții principale. În primul rând, trebuie să fiți asigurat în cadrul sistemului de asigurări de sănătate din România. În al doilea rând, trebuie să mergeți la un dentist care are un contract încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit noilor reglementări, fiecare persoană asigurată are dreptul la o consultație stomatologică gratuită pe an. Această consultație poate include și anumite tratamente, precum extracții dentare, anestezii și multe altele. Cu alte cuvinte, aceste servicii sunt deductibile în totalitate, adică gratuite pentru pacienți.

 

Ce beneficii au copiii sub 18 ani

 

De asemenea, Vlad Gheorghe spune că și cei mai mici dintre noi au parte de beneficii substanțiale în ceea ce privește îngrijirea danturii. Copiii sub vârsta de 18 ani au dreptul la două consultații stomatologice gratuite pe an, iar toate tratamentele necesare sunt acoperite. Mai mult decât atât, aparatele dentare sunt acum și ele gratuite pentru copii, atâta timp cât se lucrează cu un stomatolog care are contract cu CNAS.

Această inițiativă vine să elimine barierele financiare care descurajează mulți oameni să acceadă la serviciile stomatologice și să promoveze igiena orală pentru toate categoriile de vârstă.

„Bugetele alocate pentru fiecare stomatolog sunt de 6000 de lei pe zi în mediul urban și 9000 de lei pe zi în mediul rural . Așa că, nu ezitați să vă căutați cât mai repede un stomatolog.”, mai spune politicianul.

Astfel, este momentul să profitați de această oportunitate de a vă asigura o sănătate orală mai bună pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Cu serviciile stomatologice gratuite oferite de CNAS, frica sau costurile nu trebuie să mai fie o piedică în îngrijirea danturii.

 

@vlad.gheorghe Cui i-e frică de dentist? Când ai fost ultima oară la o consultație? Prețurile mari sau frica te-a reținut? În ce privește costurile, îți dau o informație care îți poate fi folositoare. De la 1 iulie o serie de tratamente și consultații stomatologice sunt gratis, fiind decontate de Casa Națională de Asigurări (CNAS). #vladvoceata #aflaceconteaza #stomatolog #dentist #consultatii #tratamente #cnas #decontate #gratis #aparatdentar #aparatdentarfix #cabinetstomatologic #invatapetiktok #invataintr1minut #fiiinformat ♬ original sound - Vlad Gheorghe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel