Ce spune ministrul Năsui despre înșelătoria cu vacanțe de revelion la Sinaia, în care au fost păgubiți zeci de oameni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zeci de români au plătit avansuri de mii de lei pentru a face Revelionul la Sinaia, dar au constatat că pensiunile pe care le-au închiriat nu există, iar la telefoane nu le-a mai răspuns nimeni. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a făcut un apel la oameni să verifice firmele cărora urmează să le plătească fie servicii, fie produse, înainte de a da banii.

„Aici sunt multiple fapte penale. Trebuie să ne luăm după bunele experiențe și bune practici din alte țări, nu trebuie să reinventăm roata, toate persoanele acestea trebuie să fie sigure că cineva se ocupă de cazul lor”, a spus ministrul la Digi24.

„Am mai primit alte sesizări, de exemplu, la Straja a fost un caz faimos în care o autoritate publică făcea niște lucruri care nu trebuiau făcute. Am cerut un control încă de a doua sau a treia zi de când sunt în minister. Toate lucrurile astea se vor rezolva, vom face și o campanie ca oamenii să înțeleagă, să se uite cine este firma din spate, dacă e o firmă de apartament, dacă are un istoric. Trebuie să verificăm și apoi să plătim. Partea asta de verificare trebuie să existe – și nu doar în turism. Și când vă cumpărați un laptop sau un telefon. Puteți să plătiți un avans la o firmă fantomă și să vă treziți fără ei și atunci Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor trebuie să acționeze și va acționa”, a spus el.

 

Șase plângeri penale au fost depuse doar în Bucureşti

 

Declarațiile ministrului vin după ce Digi24 a relatat despre înșelătoria căreia i-au căzut victime zeci de români care au cumpărat vacanțe la Sinaia la pensiuni inexistente.

Planul şarlatanilor a fost extrem de bine pus la punct. Ca să nu trezească suspiciuni, au folosit datele de facturare ale unei firme din Braşov. Reprezentaţii societăţii spun că sunt la rândul lor victime.

Șase plângeri penale au fost depuse doar în Bucureşti, spune Poliţia Capitalei. Autorităţile fac cercetări pentru înşelăciune şi recomandă evitarea site-urilor de anunţuri online pentru achiziţia unei vacanţe.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel