Ce spun românii, care formează a doua cea mai numeroasă minoritate din Regatul Unit, despre Regina Elisabeta: „Să sperăm că va fi la fel de bine”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ce spun românii, care formează a doua cea mai numeroasă minoritate din Regatul Unit, despre Regina Elisabeta: „Să sperăm că va fi la fel de bine”
Ce spun românii, care formează a doua cea mai numeroasă minoritate din Regatul Unit, despre Regina Elisabeta: „Să sperăm că va fi la fel de bine”

La Londra, freamătul continuă. Dacă pe străzi ritmul este din nou alert, în jurul reşedinţei regale se perindă mulțimi de oameni cu buchete de flori și candele, într-o mișcare aproape fără pauză. 

Iar săptămâna următoare, capitala va fi paralizată, probabil, de cei care vor dori să participe la funeralii. Așa că măsurile de securitate se întețesc.

Sâmbătă seară, accesul în fața palatului a fost restricționat și redeschis abia duminică dimineață. Autoritățile au luat măsuri drastice de securitate. Sunt instalate garduri de protecție peste tot, pentru că se așteaptă un număr mare de vizitatori. Sicriul va ajunge marți seara, unde va rămâne până miercuri, când cortegiul va porni de aici, de la palat, pe the mall până la Westminster. După aceea, vor urma 4 zile pline pentru ca toți cei care vor dori să treacă pe la catafalc pentru a-și lua ramas bun de la suverana Marii Britanii”.

Grupuri tăcute de britanici sau turiști se adună la porțile Palatului Buckingham. Autoritățile nu le mai permit să lase flori și mesaje la gardul reședinței regale. Toate sunt strânse și duse în parcul aflat în apropierea palatului.

 

Românii îi aduc un omagiu reginei pentru că i-a primit cu brațele deschise 

 

Parcul care a fost asaltat de mulțimi de oameni în ultimele zile fiind cea mai scurtă cale de a ajunge la Buckingham de la cea mai apropiată stație de metrou.

Este plin de garduri de protecție, care au apărut dealtfel pe tot traseul pe unde miercuri cortegiul funerar al reginei se va deplasa către Palatul Westminster.

„Cu toții am fost respectuoși unii față de ceilalți, dar și față de clipele sensibile pe care le trăim. Este o săptămână destul de încărcată, în care avem un nou prim-ministru și un nou rege, dar și schimbarea de gen e interesantă”, spune o tânără româncă, la Știrile PRO TV. Tot aici sunt și mulți români, care formează acum a doua cea mai numeroasă minoritate din Regatul Unit.

„Am venit să-i aducem un omagiu reginei, să-i mulțumim că ne-a primit cu brațele deschise în această țară, o femeie minunată”, spune o altă româncă.

„Regina a făcut foarte multe lucruri bune pentru oameni, a fost foarte iubită, să sperăm că va fi la fel de bine”, susține un român.

 

Regele Charles al III-lea a primit la Palatul Buckingham din Londra reprezentanţi ai Commonwealth-ului

 

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elisabeta a II-a este transferat duminică de la Castelul Balmoral, din Scoţia, unde a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în capitala Scoţiei, Edinburgh. Procesiunea cu sicriul din stejar aşezat pe un dric durează mai multe ore, trecând prin mai multe localităţi, permiţând mulţimilor să-i aducă un ultim omagiu reginei. La Edinburgh, trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a va fi depus la Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne până luni.

Regele Charles al III-lea, care este şef de stat pentru 14 ţări în afară de Marea Britanie, a primit duminică la Palatul Buckingham din Londra reprezentanţi ai Commonwealth-ului, format din 56 de state, în cea mai mare parte foste colonii britanice, informează AFP.

În cea de-a treia zi a sa ca rege, Charles al III-lea a primit-o pe secretara generală a Commonwealth, Patricia Scotland, după care i-a primit pe înalţii comisari (ambasadori) din diferite regate din organizaţie. Un număr de 15 regate, inclusiv Regatul Unit, Australia, insulele Bahamas, Canada, Noua Zeelandă sau Jamaica, fac parte din Commonwealth.

 

Prinţul William se declară onorat că a primit titlul de prinţ de Wales

 

Prinţul William a declarat duminică că este onorat că a primit titlul de prinţ de Wales cu prilejul unei convorbiri cu prim-ministrul Ţării Galilor, Mark Drakeford, a precizat Palatul Kensington într-un comunicat, informează Reuters.

William a primit acest titlu, deţinut anterior de tatăl lui timp de peste 50 de ani, după moartea bunicii sale regina Elisabeta a II-a săptămâna trecută.

 

Britanicii sunt îndemnaţi să nu aducă ursuleţi sau baloane în semn de omagiu

 

Britanicii care deplâng moartea reginei Elisabeta a II-a sunt sfătuiţi să nu aducă ursuleţi de pluş, baloane sau să aprindă lumânări printre omagiile florale dedicate reginei. The Royal Parks a precizat că nu vor fi acceptate daruri sau artefacte, iar obiectele nonflorale nu ar trebui aduse, informează DPA şi PA Media.

Mii de simpatizanţi au depus flori în apropierea Palatului Buckingham, Castelelor Windsor şi Balmoral după ce moartea suveranei a fost anunţată joi.

Asociaţia The Royal Parks, care se ocupă de administrarea parcurilor regale din Londra, a spus că oamenii sunt îndemnaţi să aducă flori într-un loc special amenajat din Green Park, în apropiere de rezidenţa londoneză a defunctei regine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel