Ce semnificatie au visele despre bani? Iată patru posibile interpretări

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce semnificatie au visele despre bani? Iată patru posibile interpretări / Foto: Unsplash
Ce semnificatie au visele despre bani? Iată patru posibile interpretări / Foto: Unsplash

Visele despre bani pot reprezenta mai mult decât starea ta financiară. Acest lucru înseamnă că, deși visele despre bani pot reflecta foarte bine stresul tău legat de economisirea banilor sau de planificarea pentru pensie, există și alte moduri de a interpreta simbolul verde care apare în timpul somnului tău nocturn.

Deoarece visele sunt trecătoare, intangibile și adesea cu adevărat bizare, interpretarea lor este atât o artă, cât și o știință. Când vine vorba de decodificarea viselor, vă puteți concentra pe una dintre cele două abordări.

 

Ce înseamnă cu adevărat visele despre bani?

 

Psihanaliza - Bazată pe conceptele dezvoltate de psihanalistul Sigmund Freud, această abordare ia în considerare posibilitatea ca visele să fie reflecții ale subconștientului nostru. Ca atare, un vis poate fi plin de referințe la amintiri uitate din copilărie și poate indica adevăruri adânc înrădăcinate despre sine. 

Neuroștiința - Această abordare științifică afirmă că visele apar pe măsură ce creierul nostru reia evenimentele care au avut loc pe parcursul zilei - dar că acestea sunt aleatorii, necuantificabile și inconsistente. Ca urmare, ele nu aderă la nicio logică. 

Indiferent de teoria la care subscrieți, ceea ce este important este ca interpretările viselor să vă aducă un sentiment de claritate și înțelegere. 

 

4 vise comune despre bani - și ce pot însemna ele


Visele despre bani pot lua multe forme și s-ar putea ca ele să nu se refere deloc la bogăția materială. Banii înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți - și pot căpăta un set complet nou de semnificații în funcție de faptul că sunt dăruiți, găsiți, câștigați sau pierduți. De exemplu, banii sunt adesea înțeleși ca fiind un simbol al puterii și al influenței.

Așadar, dacă visezi că pierzi bani, ar putea însemna că te simți lipsit de control și incapabil să îți influențezi cursul vieții - nu că te vei trezi cu un portofel mai ușor. 

În cele din urmă, nu există un singur mod de a-ți interpreta visele despre bani. Acestea fiind spuse, iată câteva interpretări comune care te pot ajuta să te pui în legătură cu ceea ce simți în legătură cu finanțele tale - și cu viața ta în general.

 

1. Ce înseamnă când visezi că cineva îți dă bani?

 

Atunci când visezi că primești bani, trebuie să iei în considerare două lucruri:

Ce înseamnă relația ta cu tine însuți. În linii mari, a visa că primești bani ar putea indica un sentiment puternic de stimă de sine. Ar putea reflecta faptul că te afli într-un loc în care te simți încrezător și pregătit să primești cadouri sau recunoaștere - fie ele monetare sau mai simbolice (de exemplu, o nouă relație sau o oportunitate de angajare). Pe scurt, ești pregătit pentru succes. 

Ce înseamnă relația ta cu binefăcătorul tău. Acest lucru poate depinde de persoana specifică care îți dă bani, dar o posibilă semnificație este că simți că această persoană vrea să te sprijine în eforturile tale. Dacă visezi că un străin îți dă bani, ar putea însemna că ești deschis să primești recompense în locuri improbabile - și că ești deschis la noi posibilități.

 

2. Ce înseamnă să visezi că ai câștigat bani?

 

A visa că ai câștigat bani ar putea indica faptul că te simți optimist și plin de speranță în legătură cu direcția actuală pe care o ia viața ta. 

Poate că simți că drumul pe care te afli este aliniat cu valorile tale și cu locul în care vrei să ajungi în viață. Poate că te simți sigur din punct de vedere financiar, iar acest lucru îți permite să te concentrezi mai mult pe recunoștință pentru ceea ce ai față de ceea ce ți-ar putea lipsi. În orice caz, un vis despre câștigarea banilor indică probabil o concentrare pe ceea ce este pozitiv în prezent, mai degrabă decât pe anxietatea legată de viitor.

 

3. Ce înseamnă să găsești bani într-un vis?

 

Similar cu un vis despre câștigarea banilor, un vis despre găsirea banilor reflectă probabil o stare de spirit pozitivă în prezent. 

Ar putea indica faptul că ești deschis la noi aventuri și la găsirea de oportunități în locuri noi. De asemenea, ar putea însemna optimism cu privire la viitorul tău. Poate că lucrurile merg bine în viața ta personală sau profesională și te simți încrezător că iei deciziile corecte.

 

4. Ce înseamnă să pierzi bani într-un vis?

 

Dacă visezi că pierzi bani, acest lucru ar putea sugera un sentiment că viața ta nu pare să fie sub control. Poate că ai luat o decizie pe care o regreți sau îți este teamă să nu iei o decizie proastă în viitor. 

Pierderea banilor într-un vis ar putea reflecta, de asemenea, o pierdere reală în viața ta. Poate că te gândești la sfârșitul unei relații sau la moartea unei persoane dragi. Posibil, este un indicator că te simți anxios în general. Acest lucru ar putea fi un apel de trezire pentru a începe să faci unele schimbări pozitive în viața ta -și poate chiar și în finanțele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel