Ce se întâmplă cu dosarul victimelor de la Colectiv. Anunț neașteptat al procurorilor

Procurorii continuă ancheta într-un dosar disjuns din Colectiv în legătură cu intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului. 

Parchetul General a anunţat, miercuri, că procurorii continuă ancheta într-un dosar disjuns din Colectiv în legătură cu intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv asistenţa medicală acordată victimelor, posibile infecţii nosocomiale şi acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici referitoare la transferul răniţilor la spitale din străinătate.

Parchetul General mai susţine că sunt analizate 81 de expertize medico-legale privind leziunile suferite de persoanele care au supravieţuit incendiului de la clubul Colectiv.

"În cauza disjunsă din dosarul cunoscut generic sub numele de 'Dosarul Colectiv', se efectuează în continuare urmărirea penală pentru infracţiunile de ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate. Pentru lămurirea împrejurărilor care interesează cauza sunt analizate concluziile a 81 de expertize medico-legale privind leziunile persoanelor vătămate supravieţuitoare, având ca obiective, printre altele, şi constatarea unor indicii privind încălcarea normelor de acordare a asistenţei medicale, iar persoane vătămate au fost audiate în legătură cu asistenţa medicală şi posibile infecţii asociate asistenţei medicale", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, spune Parchetul General, au fost formulate solicitări către diferite autorităţi privind documentarea faptelor, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, au fost audiaţi martori, părţi civile (aparţinători ai victimelor decedate), unele dintre acestea depunând înscrisuri, urmând a se proceda la continuarea acestor activităţi.

"S-a solicitat şi este în curs de efectuare un control al autorităţilor competente la spitale care au acordat asistenţă medicală victimelor de la clubul Colectiv în scopul de a se verifica, aferent perioadei de interes şi în raport de dispoziţiile Ordinului nr. 916/2006 aflat în vigoare, existenţa şi modul de aplicare a planului anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale. După finalizarea documentării urmează să se suplimenteze probatoriul inclusiv prin efectuarea unor noi expertize", afirmă sursa citată.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy