Ce salariu are un gunoier român în Germania. Câștigă mai bine decât mulți cu facultate în țară

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cât câștigă un gunoier în Germania
Cât câștigă un gunoier în Germania

Un angajat la salubritate în Germania are un slaariu care îi poate face invidioși pe mulți lucrători cu facultate în țară. 

Dacă în România un angajat al companiei de salubritate este plătit destul de prost, în Germania, banii pe care îi câștigă un gunoier pot stârni invidia multor profesori de la noi din țară.

Industria de eliminare a deșeurilor joacă un rol important. Doar în Germania, aproximativ 40 de milioane de tone de deșeuri menajere sunt generate în fiecare an.

Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate. Aceștia sunt cei care se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare, scrie Antena 3 CNN.

Cât câștigă un gunoier în Germania

 

Pe parcursul uceniciei de trei ani, un angajat primește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4.900 de lei.

În plus, oricine poate lucra ca gunoier, nefiind nevoie de formare profesională. În acest caz, totuși, ar trebui să rețineți că, de obicei, intrați într-o grupă de plată mai mică.

Salariul mediu brut pentru un gunoier este de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei. Această valoare se referă la o săptămână de lucru cu 40 de ore pe săptămână.

Un gunoier, angajat în companiile de salubritate din România, are un salariu mediu net de 2.500 de lei.

Salariile din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie, deși în ultimul deceniu veniturile nete din acest sector de activitate au crescut cu 124%.

Un șofer de camion al unei companii de salubritate câștigă un salariu lunar net de 3.300 de lei plus sporul de rușine, în valoare de 15% din salariul de bază, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel