Ce nu și-au spus Biden și Putin, dar au transmis prin gesturi. Explicații de la experți în limbajul trupului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ce nu și-au spus Biden și Putin, dar au transmis prin gesturi. Explicații de la experți în limbajul trupului
Ce nu și-au spus Biden și Putin, dar au transmis prin gesturi. Explicații de la experți în limbajul trupului

Specialiștii în limbaj corporal au interpretat în fel și chip gesturile și atitudinea preşedintelui american, Joe Biden, şi a omologului rus, Vladimir Putin, din timpul întâlnirii de la Geneva.

Biden și Puțin şi-au strâns mâinile la sosire, dar nu au susţinut declaraţii comune de presă, iar experţii au ajuns la concluzia că discuţiile dintre ei au fost destul de reci.

„Își dau mâna, e o strângere de mână egală, aș spune. Nimeni nu încearcă să forțeze mâna celuilalt. Și se depărtează în același moment”, a precizat Mark Bowden, Body language expert, potrivit Știrile PRO TV.

Atunci când au ajuns din nou în fața camerelor de filmat, de data asta în biblioteca vilei unde a avut loc summitul, și președintele Biden, și președintele Putin au lăsat impresia că evită să se privească în ochi.

„Limbajul corpului a fost grăitor și cei doi au fost la capete opuse. L-am văzut pe Biden stând picior peste picior, un fel de a sta mai feminin. Și l-am văzut pe Putin umplând camera, cu picioarele desfăcute, făcând gesturi ample, dar se uita în jos de cele mai multe ori. Ocolea contactul vizual”, susține dr. Lillian Glass, Body language expert.

 

„Asta e semn de furie”

 

Până la urmă, summitul s-a încheiat fără decizii importante. Biden și Putin au ținut conferințe de presă separate și, la ședința foto, niciunul dintre cei doi lideri nu părea că se simte în apele lui, cel puțin așa spun experții în limbajul trupului.

„Abia aștepți să pleci de acolo atunci când dai din picioare. Dar în cazul lui (Putin- n.red.), i-am văzut chiar talpa pantofului. Asta înseamnă multe, înseamnă că voia să plece. (...) Și, dacă i-ați văzut mâinile, una era făcută căuș. Le ținea în poală, dar una era mai închisă și asta e semn de furie”, susține dr. Lillian Glass, Body language expert.

Ambii lideri au declarat că nu e vorba despre o mare prietenie între ei, ci e o relație de... afaceri, așa cum spunea Joe Biden înaintea summitului. Cu toate astea, președintele american a venit cu cadouri la întâlnirea cu Vladimir Putin.

I-a oferit liderului rus un... bizon de cristal și o pereche de ochelari de soare, fabricați de o companie înființată de imigranți polonezi în Statele Unite. Compania aprovizionează și armata americană, și NATO cu ochelari de soare tip aviator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel