Ce mai trimit acasă românii din Spania în celebrul "pachet": Droguri de peste 100.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au reţinut doi bărbaţi din Bucureşti care au fost prinşi în flagrant după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet venit din Spania care conţinea comprimate de Ecstasy şi cocaină cu valoare de piaţă de aproximativ 100.000 de euro. 

"În perioada iunie - octombrie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în procurarea din Spania a unor cantităţi importante de cocaină şi Ecstasy, pe care le-au comercializat în cluburile din Bucureşti şi de pe raza judeţului Ilfov. Astfel, la data de 31 octombrie 2019, inculpaţii C. I.-V. şi C. C. R. au fost prinşi în flagrant după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet care conţinea 4.601 comprimate de Ecstasy şi 383 de grame de cocaină.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 100.000 de euro", informează un comunicat DIICOT transmis sâmbătă, 2 noiembrie, citat de Agerpres.

Inculpatul C. I.-V. a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpatul C. C. R, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti "Vlad Ţepeş".

Sursa citată mai precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

De asemenea, Poliţia Română a informat că, imediat după realizarea prinderii în flagrant, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti au efectuat 4 percheziţii domiciliare, două pe raza judeţului Ilfov şi două pe raza municipiului Bucureşti, fiind puse în aplicare două mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 telefoane mobile şi 3 cartele SIM, sume de bani, despre care există bănuiala că provin din comercializarea drogurilor şi 3 grame cannabis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel