Ce fac românii când își întâlnesc conaționalii în străinătate. Studiu

Liviu Ludovic / 2 dec 2018, 17:37 Salveaza PDF Comentarii

Un studiu realizat de momondo.ro dezvăluie cum reacţionează românii din străinătate atunci când îşi întâlnesc conaţionalii pe stradă sau când merg în vacanță în destinații exotice.

Conform studiului desfăşurat la nivel global, românii sunt printre cei mai bucuroşi călători atunci când trec pe lângă semenii lor în străinătate. 26% dintre români sunt încântaţi să îşi audă limba şi intră în vorbă cu românii pe care îi întâlnesc atunci când călătoresc. Acelaşi grad de entuziasm îl au şi spaniolii (27%), fiind, alături de români, cei mai comunicativi călători din Europa atunci când îşi intersectează drumurile cu conaționali. 

„Pentru mai mulţi români, călătoriile au devenit tot mai accesibile, fie pentru a studia, a lucra, a începe o nouă viaţă sau a petrece o vacanţă. Cu fiecare călătorie, însă, avem oportunitatea de a observa mai atent celelalte culturi şi, mai mult, propria noastră cultură şi elemente specifice de care ne e dor. Aproape oriunde ar călători, românii întâlnesc alţi români, ceea ce pe puţini pare să îi mai surprindă în prezent şi, de fapt, pe tot mai mulţi să îi bucure şi să îi determine să se oprească din drum pentru a schimba câteva vorbe cu aceştia”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România. 

Printre călătorii care îndrăznesc mai puţin să înceapă o conversaţie spontană în călătorii cu oameni de aceeaşi naţionalitate sunt cei din țările nordice: norvegienii (13%), suedezii (11%), finlandezii (9%). 

Doar 3% dintre români preferă să îi evite pe semenii lor atunci când călătoresc, în timp ce 5% vorbeasc mai încet sau într-o altă limbă. În schimb, 29% din românii pornesc o discuţie, doar dacă celălalt o iniţiază.

O altă reacţie întâlnită des în rândul călătorilor români este de a le zâmbi conaționalilor, fără a iniția neapărat o discuţie.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy