CCR va verifica procedura de organzare şi desfăşurare a referendumului pe tema Justiţiei, din 26 mai

Andreea Cosma / 12 iun 2019, 09:43 Salveaza PDF Comentarii

Plenul Curţii Constituţionale se reuneşte, astăzi, pentru verificarea respectării procedurii de organizare şi desfăşurare a referendumului din 26 mai şi confirmarea rezultatelor acestuia. Hotărârea Curţii se prezintă apoi Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Potrivit rezultatelor finale ale referendumului privind justiţia, aproape 6 milioane şi jumătate dintre alegători au răspuns „Da” la ambele întrebări.

Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. Înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună, notează Agerpres.

Biroul Electoral Central a anunţat, pe 3 iunie, rezultatele finale ale referendumului din 26 mai.

La prima întrebare, privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.459.383, în timp ce pentru "nu" au optat 1.059.678. Numărul voturilor nule: 403.530.

La întrebarea a doua, privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.477.865, iar pentru "nu" - 1.038.916. Numărul voturilor nule: 407.088.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy