CCR, decizie pe legea bugetului: Ludovic Orban, câștigător în fața lui Ciolacu și Meleșcanu

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Legea bugetului este constituțională, a decis, miercuri, CCR, potrivit Realitatea PLUS. 

CCR a tranșat, miercuri, cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020. Asumarea executivului pe legea bugetului este constituțională, a decis în urmă cu puțin timp CCR. Decizia ar fi chiar o premieră, mai anunță Realitatea PLUS.

Precizăm că solicitarea către CCR privind Legea Bugetului a fost formulată de Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu. Ei au susținut că este neconstituțional ca Bugetul de stat și Bugetul de asigurări sociale de stat să fie adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului.

Premierul Ludovic Orban anunța, în decembrie 2019, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020 și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

CCR a respins astfel cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020. Respingerea s-a făcut cu 6 voturi, în timp ce 3 judecători au votat pentru admiterea conflictului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel