Cazul copiilor Turpin. Minorii au declarat că au fost abuzați fizic și sexual în centrele de plasament

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cazul copiilor Turpin. Minorii au declarat că au fost abuzați fizic și sexual în centrele de plasament / Foto: Captură video youtube
Cazul copiilor Turpin. Minorii au declarat că au fost abuzați fizic și sexual în centrele de plasament / Foto: Captură video youtube

"Este mai mult decât șocant faptul că județul și ChildNet (o organizație caritabilă înregistrată în Marea Britanie) au lăsat acești copii să fie din nou abuzați în mod oribil", a declarat unul dintre avocații care îi reprezintă pe frații Turpin într-o declarație.

Două procese separate au fost depuse în cursul nopții de șase dintre surorile Turpin împotriva comitatului Riverside și a unei agenții private de plasament, susținând că minorele au fost abuzate din nou într-un centru de plasament, după ce au fost salvate în 2018 din așa-numita "casă a ororilor" a părinților lor.

Plângerile, care au fost obținute de People, au fost depuse la 19 iulie la Curtea Superioară a comitatului Riverside. 

Părinții adoptivi la care au fost plasați copiii sunt identificați în ambele procese doar ca "domnul și doamna O.". De asemenea, procesele susțin că fiica adultă a părinților adoptivi a participat la abuz. 

Procesele susțin că ChildNet știa că familia era "nepotrivită pentru a fi părinți adoptivi", deoarece familia avea "un istoric anterior de abuz fizic și emoțional asupra copiilor, precum și de neglijare gravă a copiilor care au fost plasați în grija lor". 

"În ceea ce privește ChildNet, aceasta a avut un motiv financiar pentru a continua să plaseze un număr mare de copii în acest centru de plasament și, astfel, să-și consolideze relația cu comitatul Riverside, și a pus acest motiv financiar înaintea responsabilității sale față de copii", susțin procesele. 

 

Agențiile nu au acționat odată ce au fost alertate cu privire la acuzațiile de abuz din partea familiei Turpin

 

Ambele plângeri susțin că agențiile erau la curent cu antecedentele familiei în ceea ce privește presupusele abuzuri și că agențiile nu au acționat odată ce au fost alertate cu privire la acuzațiile de abuz din partea familiei Turpin. Potrivit proceselor, fetele Turpin au rămas în casă timp de trei ani, în ciuda presupuselor abuzuri.

"Inculpații au fost avertizați că domnul și doamna O și fiica lor adultă abuzează sexual, fizic și emoțional și îi neglijează grav", susțin plângerile.  "Cel puțin una dintre reclamante a avut conversații cu asistenții sociali în care a transmis aceste informații și a cerut ajutor".

În timp ce vorbea pentru ABC News într-un segment difuzat miercuri dimineață în cadrul emisiunii Good Morning America, Elan Zektser, unul dintre avocații care îi reprezintă pe frați, a declarat: "Și în timp ce copiii erau abuzați în continuare, comitatul a închis ochii".

 

Potrivit plângerilor, tatăl adoptiv, domnul O., a abuzat sexual mai multe surori 

 

Procesele susțin că cei trei membri ai familiei adoptive i-ar fi supus pe copii la abuzuri fizice, îi trăgeau de păr și îi păteau cu o curea.

De asemenea, surorile ar fi suferit "abuzuri emoționale grave": Familia adoptivă i-ar fi obligat pe copii "să stea în cerc și să povestească în detaliu ororile pe care le-au trăit în timp ce locuiau cu părinții lor biologici". Aceștia le-ar fi spus copiilor că sunt "lipsiți de valoare" și i-ar fi încurajat să se rănească singuri, potrivit proceselor.

Procesele mai susțin că familia i-ar fi forțat pe frați să mănânce cantități excesive de mâncare până când aceștia vomitau. 

"După ce au început să vomite, i-au forțat să își mănânce propria vomă", se arată în procesul intentat în numele lui Jane Doe 5 și John Doe 6.

 

Domnul și doamna O., împreună cu fiica lor, au fost arestați

 

Potrivit acelui proces, domnul și doamna O., împreună cu fiica lor, au fost arestați în urma unei anchete din martie 2021 de către Departamentul șerifului din Riverside County "pentru acte obscene cu un copil, rănirea unui copil, cruzime intenționată față de copii și detenție falsă, iar reclamanții au fost îndepărtați din casa lor".

"Cei 13 copii din familia Turpin au îndurat unele dintre cele mai bolnave abuzuri asupra copiilor pe care comitatul Riverside le-a văzut vreodată", a declarat Zektser într-o declarație obținută de People.

"După ce acești copii vulnerabili au fost eliberați, ei au fost plasați de către comitat prin intermediul CHILDNET într-un centru de plasament abuziv cunoscut.  Este mai mult decât șocant faptul că județul și CHILDNET au permis ca acești copii să fie din nou abuzați în mod oribil. Comunitățile noastre ar trebui să fie îngrozite." 

 

Centrul de plasament este, de asemenea, acuzat de abuzul copiilor Turpin 

 

Procesele vin la doar câteva zile după ce a fost publicat un raport care a subliniat modul în care serviciile sociale i-au "dezamăgit" pe frații Turpin după ce au scăpat din captivitate de la părinții lor abuzivi. 

Raportul de peste 600 de pagini, întocmit de o firmă de avocatură angajată pentru a analiza mai atent îngrijirea fraților de către comitatul Riverside, a declarat că unii dintre copiii mai mari au suferit crize de "instabilitate a locuinței și nesiguranță alimentară în timp ce făceau tranziția către independență". Acesta a spus că frații mai mici au fost trimiși să locuiască cu părinți adoptivi care au fost ulterior acuzați de abuz asupra copiilor, deși nu a confirmat că acești părinți erau domnul și doamna O.

Abuzurile la care au fost supuși cei 13 frați Turpin au ieșit la iveală în 2018, când Jordan Turpin - care avea 17 ani la acea vreme - a evadat din casa familiei din Perris, California, și a povestit autorităților despre captivitatea și abuzurile la care au fost supuși.

Înainte de a fi salvați, frații Turpin, care aveau vârste cuprinse între 2 și 29 de ani la momentul evadării, și-au petrecut cea mai mare parte a vieții în interior - ascunși de lumea exterioară - unde erau bătuți și înfometați în mod regulat. Uneori, copiii au fost legați de pat sau închiși în cuști pentru că încălcau regulile casei, printre care se număra și aceea de a nu pune mâna pe mâncarea părinților lor.

Părinții lor, David și Louise Turpin, au fost ulterior condamnați pentru cruzime față de copii, tortură și detenție falsă, și au fost condamnați la 25 de ani de închisoare pe viață.

ABC relatează că patru dintre cei 13 copii sunt încă în plasament familial, dar avocații lor spun că sunt împreună și în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel