Cazul Caracal, întorsătură stranie. Gheorghe Dincă a efectuat două apeluri către 112

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat că a răpit, violat și apoi omorât pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu, ar fi efectuat două apeluri la 112, chiar din casa sa, pe care procurorii au bâjbâit să o găsească.

Apelurile efectuate de Dincă către 112 au fost făcute în anul 2016, respectiv 2018. A efectuat aceste două apeluri de pe două numere de telefon distincte. Dincă ar fi sunat pentru că lui Fane, complicele său - arestat pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu,  și lui Vică, vecinul său, li s-ar fi făcut rău. Ambulanța sosise inclusiv la locuința lui Gheorghe Dincă.

Așadar datele lui personale existau în sistemul de urgență unic 112.  

„Unul dintre lipsurile din România este 112. Știu că aceste date ar fi trebuit să existe (n.r. datele persoanle ale lui Gheorghe Dincă). (...) Este inadmisibil în cazul Caracal cum au vorbit unele persoane la 112 și felul cum s-au comportat față de fetița aceea care a murit, cerșindu-și practic viața.  Cred că și în cadrul sistemului 112 trebuie să existe personal foarte bine instruit. Nu putem să punem pe oricine să preia aceste apeluri, de multe ori disperate", a afirmat într-o intervenție la România Tv, Costin Georgescu, fost director SRI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel