Caz tragic: Un bebeluş român, de doar trei zile, a murit la spital. S-a înecat cu lapte şi nu a mai putut fi salvat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un bebeluș de trei zile a murit la Secția UPU a Spitalului Judeţean din Alba Iulia, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Județean, bebeluşul s-a înecat cu lapte în timpul hrănirii.

Copilașul a fost preluat de o ambulanţă din orașul Zlatna şi a fost adus de urgenţă la SJU Alba Iulia, într-o stare gravă, acesta necesitând intubare de la preluare şi până când a ajuns la spital. Odată ajuns pe secţia de Primiri Urgențe, bebeluşul a fost intubat şi ventilat, făcându-se demersuri pentru transferarea acestuia la maternitatea din Sibiu sau Târgu Mureş. Însă potrivit, reprezentaţilor instituţiei medicale, din cauza stării foarte grave a bebeluşului, acest lucru nu s-a mai putut realiza.

Cu toate eforturile cadrelor medicale, bebeluşul a nu a mai putut fi salvat. „O pacientă, în vârstă de 3 zile, a fost adusă de ambulanță în serviciul UPU la ora 18:36 pentru respirație dificilă afirmativ, apărută după alimentarea cu lapte; starea bebelușului a fost gravă din momentul sosirii în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind intubat și ventilat mecanic; s-a luat legătura cu centrele universitare, iar cazul a fost acceptat de Spitalul Clinic Județean de Urgenta Târgu Mureș. Deși s-au oferit toate îngrijirile medicale de specialitate necesare, starea pacientei s-a degradat, suferind multiple stopuri cardio-respiratorii. La sosirea echipajului din județul Mureș starea pacientei era atât de gravă, încât nu a putut fi transportată. Decesul a fost declarat la ora 02:00”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel