Caz șocant: Un român s-a dat drept pastor și a violat 12 copii

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, de 37 de ani, care a pretins că este pastor penticostal, e acuzat că a violat 12 minori, cu vârste între 6 și 12 ani.

 

Bărbatul ar fi comis crimele timp de 7 ani, iar procurorii nu exclud ca numărul victimelor să fie mai mare, informează ȘtirileProtv. Faptele sale i-au șocat chiar și pe anchetatori. Românul a fost condamnat acum la 22 de ani de închisoare.

Faptele înfiorătoare s-au petrecut în mai multe localități din județul Cluj. Bărbatul de 37 de ani se dădea drept pastor penticostal pentru a căpăta încrederea oamenilor. Cu acest prilej, acesta se putea apropia de mai mulți copii, spun anchetatorii.

În plus, el a reușit să păcălească și o tânără, promitându-i că se va căsători cu ea.

Faptele comise de bărbat au ieșit la iveală după ce tatăl unei fetițe de șase ani din Huedin a bănuit că acesta a violat-o pe copilă. Revoltat, tatăl a mers la poliție.

În urma acestei sesizări, tânarul a fost reținut.

 

Numărul victimelor ar putea fi mai mare

 

Pe parcursul anchetei, procurorii au reușit să mai gaseasca 11 victime. În urma verificărilor, a rezultat că este vorba despre copii, cu vârste între șase și 12 ani, care ar fi fost abuzați sexual de același individ.

Reprezentanții cultului penticostal spun că bărbatul nu a fost niciodată pastor.

La finalul anchetei, dosarul a fost trimis în instanță. Iar judecătorii l-au condamnat pe bărbat la 22 de ani de închisoare. Decizia nu este însă, definitivă.

Între timp, victimele bărbatului se află în grija autorităților, însă va fi greu să uite traumele prin care au trecut.

În plus, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca victimele individului să fie mai numeroase, astfel că cercetările în acest caz continuă, scrie ȘtirileProtv.

 

Un român a violat zece copii timp de 11 an

 

Recent, un alt caz la fel de șocant a implicat un bărbat în vârstă de 46 de ani din Cluj-Napoca, care a fost trimis în judecată după ce a violat sau agresat sexual zece copii, cu vârste între 6 și 12 ani. Bărbatul a comis în total 17 infracțiuni.

Potrivit autorităților, acesta fie câștiga încrederea părinților, fie agresa copiii pe plaja unui râu sau într-un parc din Cluj, informează Mediafax. Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunțat că bărbatul a fost trimis în judecată, potrivit monitorulcj.ro.

Nu este prima dată când bărbatul stă în fața justiției. Acesta a mai fost condamnat la închisoare pentru 5 ani după ce a agresat trei copii. 

Conform rechizitoriului, începând din 2010 până la momentul reținerii sale, în iulie 2021, inculpatul, „persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor”, a violat și/sau agresat sexual 10 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare, fiind eliberat condiționat ulterior.

Astfel, potrivit anchetatorilor, profitând de ascendentul moral conferit de vârsta pe care acesta o avea, de legătura strânsă cu părinții copiilor, care i-au devenit mai apoi victime, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor sale.

Procurorii susțin că acesta a acționat în ultima perioadă și în locuri publice: pe plaja unui râu și într-un parc din Cluj-Napoca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel