Caz șocant! Un polițist din Botoșani a fost la un pas de MOARTE, după ce a fost târât de un șofer beat și fără permis

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Momente de groază pentru un polițist din județul Botoșani! A fost agățat în mers de un șofer, beat și fără permis, care nu a vrut oprească. 

Incidentul s-a petrecut duminică seară în localitatea Bătrânești, unde poliţiştii au fost solicitați. În timpul intervenției Ambulanței, unul dintre cei doi ofițeri de poliție a observat un autoturism marca Opel Astra de culoare roşie, în care se aflau doi tineri. Polițistul a făcut semn pentru ca autoturismul să oprească, pentru a-l legitima pe şofer, iar acesta a oprit și a deschis portiera, relatează Realitatea.NET

În mașină erau trei tineri, iar șoferul, un tânăr de 20 de ani, a oprit pentru câteva secunde, la semnalele polițistului. Ulterior, agentul s-a apropiat, iar tânărul a pornit motorul şi a demarat în trombă. Agentul se prinsese deja de portieră, în încercarea de a-l opri. 

Șoferul nu a oprit, ci, din potrivă, a accelerat maşina. Agentul a fost aruncat în lateralul autoturismului după câţiva metri. Colegii săi au plecat imediat în urmărirea autoturismului. După o cursă de mai bine de trei kilometri, maşina s-a răsturnat pe câmp.

Din primele cercetări s-a descoperit că tânărul nu avea permis de conducere, iar mașina pe care o conducea nu era înmatriculată. Acesta avea o alcoolemie de 0,43 miligrame de alcool în aerul expirat.

„S-a stabilit faptul că bărbatul a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu alcoolmie de 0,43 miligrame per litru, în aerul expirat. În plus, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu figura ca fiind înmatriculat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Delia Neniscu, potrivit Realitatea PLUS.

Din fericire, polițistul nu a fost vătămat în timpul incidentului. Autoritățile au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului de 20 de ani.

 

Fenomenul este tot mai întâlnit

 

Incidente asemănătoare au fost tot mai prezente în ultimii ani. În martie 2016, un poliţist din Dâmboviţa a fost rănit după ce a fost târât aproape 100 de metri pe şosea. Acesta a fost agăţat de portiera unei mașini. Șoferul beat şi fără permis a refuzat să oprească la o razie. Când agentul a deschis portiera, șoferul a demarat în trombă. În cele din urmă, el a fost arestat pentru ultraj. 
 
Un alt caz asemănător a avut loc în august 2015, când un polițist de la Rutieră a fost lovit cu mașina în timpul unei misiuni. Agentul Gheorghe Ionescu, poreclit „Dulăul”, a fost târât pe capotă 350 de metri, iar după trei săptămâni în comă, acesta a murit, la doar 44 de ani. Cel care l-a ucis, un om de afaceri turc, avea alcoolemia de 1,65 la mie si conducea cu 200 km la oră în timpul accidentului. El a fost condamnat la 22 de ani și 10 luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel