Caz revoltător! Un profesor de la Seminar le-ar fi turnat băutură pe gât elevelor sale şi s-a pozat cu ele în pat: „Toate sunteţi ale mele” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Caz revoltător! Un profesor de la Seminar le-a turnat băutură pe gât elevelor sale şi s-a pozat cu ele în pat: „Toate sunteţi ale mele” - VIDEO
Caz revoltător! Un profesor de la Seminar le-a turnat băutură pe gât elevelor sale şi s-a pozat cu ele în pat: „Toate sunteţi ale mele” - VIDEO

Caz revoltător la Baia Mare. Un profesor de la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Iosif Mărturisitorul" a fost demis, după ce jurnaliştii de la Recorder au publicat o investigaţie în care au dezvăluit poze şi filmări în care acesta le turna pe gât alcool elevelor sale de 15 ani în timpul unei excursii, urmând ca mai apoi să se fotografieze alături de ele în pat. 

Cu unele dintre fetele de la seminar, profesorul Daniel Farcaş a depăşit relaţia profesor-elev, trimiţându-le zeci de mesaje cu tentă sexuală. Episcopia Maramureşului şi Sătmarului admite că măsura luată de conducerea şcolii teologice este "cam blândă", în condiţiile în care, după ce a aflat despre faptele profesorului, şcoala a decis să îi ridice calitatea de diriginte şi orele de Morală pentru anul şcolar 2021-2022, lăsându-l să predea în continuare Vechiul şi Noul Testament. 

Profesorul Daniel Farcaş de la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Iosif Mărturisitorul" din Baia Mare nu mai are voie să predea elevilor după ce imagini în care cadrul didactic apare în pat, alături de eleve, le dă acestora să bea alcool şi face schimb de mesaje obscene au apărut în spaţiul public.

Jurnaliştii de la Recorder au făcut publice fotografii în care se vede cum profesorul Daniel Farcaş le toarnă fetelor de 15 ani băutură pe gât, în timpul unei excursii din noiembrie 2021, după ce le face semnul Crucii cu funingine, pe frunte. Copiii care au mers în acea excursie au povestit că Farcaş le dădea fetelor să bea palincă, că a strâns bani de la ele şi le-a întrebat care vrea să le cumpere ţigări şi alcool.

"Toate sunteţi ale mele", le spune cadrul didactic elevelor, într-o filmare realizată în timpul excursiei.

Contactat de Recorder, profesorul a precizat că nu le-a dat fetelor să bea alcool în excursie.

 

Schimburi de mesaje cu tentă sexuală

 

Investigaţia Recorder face, de asemenea, publice schimburi de mesaje dintre cadrul didactic şi o elevă adolescentă, mesaje în care profesorul îi spune fetei "poate vei ajunge să mă cunoşti mai bine", "eu nu trădez", o complimentează pe aceasta că are "picioare mişto" şi îi reproşează adolescentei care îi era elevă "opoziţia" şi faptul că ”nu a dat voie cu aproape nimic”, cerându-i să se ”deschidă”.

Conform uneia dintre fete, dirigintele şi elevele sale aveau un grup de WhatsApp denumit "Fozy and the Harem", Fozy fiind porecla cadrului didactic.

Cadrul didactic este şi arhidiacon, slujind în repetate rânduri alături de mai marii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Episcopia admite că, deşi a aflat despre comportamentul profesorului, conducerea Seminarului Teologic Liceal nu a luat măsuri suficient de severe, permiţând cadrului didactic să rămână la catedră.

"Referitor la cazul profesorului Farcaş Daniel de la Seminarul Teologic din Baia Mare care face subiectul unei anchete Recorder.ro, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului face următoarele precizări: Primele măsuri disciplinare şi canonice aplicate în cazul semnalat au fost luate de îndată ce s-au primit sesizările de abateri grave de la disciplina şi conduita cadrului didactic în relaţie cu elevii; Ierarhul locului a aplicat pedeapsa demiterii din cler şi coborârea lui la statutul de teolog prin sancţiunea acordată în data de 14.06.2022; Conducerea şcolii teologice a luat măsura (cam blândă) de a-i lua calitatea de diriginte şi orele de Morală, continuând să predea Vechiul şi Noul Testament; Episcopul locului a cerut conducerii şcolii să demareze procedura de transfer a profesorului Farcaş Daniel la o altă şcoală, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean; Din păcate, conducerea Seminarului nu a rezolvat problema cu celeritate şi responsabilitate aşa cum a recomandat Episcopia", se arată într-un comunicat de presă făcut public de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel