Cât costă testele Covid în străinătate. LISTA COMPLETĂ a prețurilor din statele din EUROPA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cât costă testele Covid în străinătate. LISTA COMPLETĂ a prețurilor din statele din EUROPA
Cât costă testele Covid în străinătate. LISTA COMPLETĂ a prețurilor din statele din EUROPA

Cu reglementările pentru intrarea în diferite țări din Europa, călătoria este asociată cu un efort financiar mai mare. Spre exemplu, în Germania, oricine intră și are peste 12 ani trebuie să prezinte un test negativ de la 1 august. Nu contează dacă intrarea este pe cale aeriană sau terestră. Testul nu se aplică celor care au dovedit că s-au recuperat sau care au fost complet vaccinați.

În timp ce fiecare persoană care locuiește în Germania are dreptul la un test rapid gratuit pe săptămână, iar costurile pentru un test PCR sunt acoperite de compania de asigurări de sănătate, conform instrucțiunilor unui medic, testele corona în străinătate trebuie de obicei plătite de dvs. 

În majoritatea țărilor din Europa și în destinațiile populare de vacanță, călătorii trebuie să plătească mai întâi costul testului corona în sine. Doar în Austria, Olanda și Danemarca există încă opțiuni pentru ca turiștii să fie testați gratuit.

Dacă doriți să faceți testul în ultimul moment la aeroport sau aveți nevoie de un test PCR, ar trebui să vă așteptați să plătiți singur testul în aceste țări. În plus, aflați dacă există și o cerință de testare taxabilă la intrare.

Belgia: turiștii și călătorii sunt rugați să plătească pentru testul corona în Belgia. Un test PCR costă maximum 55 de euro, un test antigen maxim 120 de euro.

Bulgaria: Călătorii plătesc între 50 și 60 de euro pentru un test corona în Bulgaria.

Finlanda: Oricine face un test rapid de antigen la aeroport trebuie să achite 179 de euro. Familiile de două până la patru persoane plătesc 149 de euro de persoană. De la cinci persoane, prețul pentru test este de 135 de euro de persoană. Testele PCR la aeroport sunt și mai scumpe. Aceste costuri încep de la 265 EUR pentru testul normal PCR și 300 EUR pentru testul PCR rapid.

Franța: Oricine trebuie testat în Franța plătește în prezent 25 de euro pentru un test antigen și 43,89 euro pentru un test PCR. La aeroport sau în funcție de stația de testare, prețurile pot fi, de asemenea, puțin mai mari.

Grecia: În funcție de stația de testare, prețul pentru un test antigen este cuprins între 15 și 40 de euro. Călătorii plătesc în jur de 40-70 de euro pentru un test PCR.

Irlanda: turiștii trebuie să plătească singuri pentru testul corona. Vă rugăm să întrebați despre costul testului PCR sau al testului antigenului la fața locului.

Islanda: Dacă pleci din Islanda și ai nevoie de un test pentru a intra într-o altă țară, trebuie să plătești în jur de 96 de euro pentru testul corona.

Italia: Nu numai turiștii, oamenii care locuiesc în Italia trebuie să plătească și testul corona. Prețurile variază în funcție de regiune și test. Un test antigen costă între 20 și 50 de euro, pentru un test PCR între 50 și 120 de euro. Din septembrie, Crucea Roșie italiană planifică stații de testare în unele gări în care testele corona vor fi efectuate gratuit.

Croația: turiștii plătesc 65 de euro pentru un test PCR și 20 de euro pentru un test antigen.

Letonia: turiștii plătesc singuri pentru testul corona. La Aeroportul din Riga, un test PCR costă de la 25 de euro, un test de salivă sau antigen 24 de euro și un test de salivă fără contact 25 de euro. În alte centre de testare, prețurile variază între 35 și 80 de euro.

Lituania: Testele Corona sunt taxabile pentru vacanți. Prețul pentru testele PCR este de 75 de euro, testele antigenului costă 35 de euro. Prețul unui test PCR rapid este semnificativ mai mare, la 140 de euro.

Luxemburg: turiștii plătesc pentru testul corona din propriul buzunar. La aeroport, un test rapid antigen costă 79 de euro, un test PCR 119 euro și un test rapid PCR 169 euro.

Malta: Călătorii de la vârsta de cinci ani care nu sunt rezidenți în Malta plătesc 120 de euro pentru un test PCR, testele antigenului au un preț cuprins între 35 și 40 de euro.

Norvegia: La fel ca în alte țări scandinave, costurile pentru testul corona în Norvegia sunt destul de mari. Turiștii ar trebui să planifice până la 120 de euro.

Polonia: Turiștii trebuie să plătească singuri pentru testul corona. Prețurile variază. Un test PCR pe aeroportul din Varșovia costă în jur de 53 de euro. În alte centre de testare din afara aeroporturilor, costurile sunt de obicei mai mici.

Portugalia: În funcție de tipul de test și centru de testare, prețurile în Portugalia pentru un test PCR sunt în jur de 100 până la 120 de euro, un test rapid antigen costă între 25 și 40 de euro și un test serologic corona de 80 până la 100 de euro. Oricine ajunge cu avionul fără un test corona negativ plătește în jur de 100 de euro pentru un test. De asemenea, se plătește o amendă.

România: Între 38 și 50 de euro sunt taxate pentru un test PCR, 10-15 euro pentru un test antigen. Așteptați prețuri mai mari la aeroporturi.

Suedia: Turiștii trebuie să își plătească singuri. Costurile variază, dar ar trebui așteptate costuri mai mari.

Slovacia: Dacă aveți nevoie de un test corona, de exemplu pentru a părăsi Slovacia, trebuie să plătiți între 50 și 80 de euro. Un test antigen costă în jur de 15 euro.

Slovenia: turiștii plătesc singuri costurile de testare. Vă rugăm să aflați costurile la fața locului. Acestea variază în funcție de centrul de testare.

Spania: persoanele fără simptome sau contact cu persoanele infectate suportă costuri pentru testul corona. Un test antigen costă în jur de 50 de euro, un test PCR de obicei puțin mai puțin de 100 de euro. Testele cu compania aeriană Vueling sunt mai ieftine. Acesta oferă un test antigen pentru 35 de euro, un test PCR pentru 85 de euro.

Republica Cehă: În funcție de centrul de testare, există costuri de maximum 7,81 euro pentru un test antigen în Republica Cehă. Un test PCR costă până la aproximativ 23,99 EUR și 7,85 EUR suplimentar pentru eșantionare.

Ungaria: Prețul maxim pentru un test PCR în Ungaria este de aproximativ 55 de euro. Un test antigen costă între 25 de euro și 41 de euro.

Cipru: turiștii plătesc în jur de 30 de euro pentru test la aeroporturi. Laboratoarele desemnate de Ministerul Sănătății pot percepe maximum 50 de euro pentru un test PCR și maxim 20 de euro pentru un test antigen.

Turcia: Un test PCR costă în jur de 30 de euro.

Elveția: Un test rapid antigen costă între 60 și 80 de euro, un test PCR costă între 150 și 340 de euro.

Întrucât reglementările privind testele obligatorii și costurile testelor se schimbă frecvent din cauza dinamismului, ar trebui să aflați reglementările aplicabile în prezent la Foreign Office înainte de a pleca. Dacă sunteți deja în țara de călătorie, aflați cât timp va trebui să așteptați rezultatul testului și ce costuri ar trebui să vă confruntați cât mai curând posibil.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel