Cât cheltuie pe lună un român din Germania? Un tânăr a arătat lista pe Internet și oamenii au rămas uimiți: "Mai bine în România" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cât cheltuie un român în Germania. Un tânăr a publicat lista (Sursa foto: captură TikTok)
Cât cheltuie un român în Germania. Un tânăr a publicat lista (Sursa foto: captură TikTok)

Toni, un tânăr care lucrează de ani de zile în Germania, a postat un filmuleț pe Internet în care a arătat tuturor cât cheltuie pe lună. În timp ce unii sunt șocați de cifrele prezentate și spun că e mai bine să rămâi în România, alții spun că tot reușești să strângi mai mulți bani decăt acasă.  

În ultimii ani, orașe mici și sate din întreaga țară și-au văzut locuitorii plecând către țări îndepărtate în căutarea unui trai mai bun, a unor oportunități și a unei stabilități financiare pe care deseori nu le pot găsi acasă. Acești români curajoși, cu inima împărțită între dorul de țară și nevoia de a-și asigura viitorul, trec prin multe sacrificii și provocări. Se adaptează la noi culturi, la alte limbi și la obiceiuri diferite. Însă, cu perseverență și muncă asiduă, reușesc să se integreze și să se facă remarcate în societățile străine.

Pentru a spulbera prejudecata potrivit căreia în Germania se fac bani ușor, un român a arătat pe TikTok tuturor ce cheltuieli lunare are. Astfel, o familie de patru persoane, soț, soție și doi copii, ajunge să scoată din buzunar, lunar, aproape 3.000 de euro. Banii se duc pe utilități, chirie, școala copiilor, mașini și impozite.

Toni spune că nu a inclus în calcul și micile plăceri ale vieții, care ar umfla și mai mult cheltuielile lunare. 

foto-cheltuieli-fixe-germania

"Vreți în Germania și nu știți care este prețul? Aici vă prezint situația mea actuală financiară, ce cheltuieli am:

Chirie – 800 de euro

Întreținere – 260 euro la patru persoane

Curent – 150 de euro

Gaz – 130 de euro

Internet – 30 de euro

Asigurare casă – 12 euro

Radio, TV – 17 euro

Abonament telefon – 100 euro

Amazon Prime - 8 euro

Netflix - 8 euro

Abonament telefon - 4 persoane - 100 euro

Asigurare avocat - 35 euro

Asigurare copii + accident muncă - 22 euro

Un total de 1590 de euro pe lună.

După care, trecem la mașini două, 647 euro pe lună. Apoi avem școală, plus asigurare, plus activități sportive copii, adică 405 euro.

Mai avem abonament bus, 15 euro și întreținere cont bancă, 15 euro.

În total avem 2642 de euro. Plus mâncare 1.000 de euro. În total avem 3642 euro, doar ce e necesar", spune românul în clipul postat pe TikTok.

@tonyy..mma #cheltuieli #cheltuielifixegermania #germania #diaspora #traigermania #viataingermania ♬ Relaxing Japanese-style piano song inviting nostalgia - Akiko Akiyama

 

Românii sunt împărțiți cu privire la cifrele prezentate de român

 

Clipul a devenit extrem de popular pe TikTok, motiv pentru care mulți români și-au spus părerea în comentarii. Pe de o parte, unii dintre internauți s-au înghesuit să îi dea dreptate, spunând că traiul în Germania este scump, ceea ce i-a făcut pe mulți, după ani la rând munciți acolo, să se întoarcă de unde au plecat.

De cealaltă baricadă sunt români care spun că, deși cheltuielile lunare sunt mari pentru a trăi în Germania, la fel de mari sunt și salariile și ajutorul primit de la stat. Astfel că, la final de lună, tot poți strânge un ban.

Iată doar câteva dintre comentariile clipului postat de Toni:

"Super viața față de România! Încearcă calcul pe 600 euro net"

"Cheltuielile care le-ai făcut depind mult de zona unde stai ( și cat de mare este orașul)"

"Ai uitat sa spui 2 salarii: 4.000€ + 1.000€ 4 alocații, deci venit 5.000€. Cheltuieli 3.500€ minim 1.000€ poți să economisești"

"Foarte corect calculul, confirm! După 12 ani în Germania m-am întors înapoi în RO. Spor în toate!"

"Înaintașii noștri aveau o vorbă: "munții noștri aur poartă, noi umblăm din poartă-n poartă". Asta înseamnă plecarea în robie."

"Și în România îți permiți mâncare de 1000 de euro? Într-adevăr multe cheltuieli, dar dacă lucrează o persoană ca să întrețină 4. Dacă lucrează 2 e altceva!"

"Da așa este! După 10 ani în Germania noi ne-am luat o casă la 10 km de Timișoara și ne-am întors în România. Viața în Germania ne stresa mult."

"Ai mare dreptate! Am stat 20 de ani acolo. Mai bine în România"

 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel