Casierul unei biserici, suspectat că şi-a însuşit 500.000 de lei din încasări. Bărbatul nu înregistra sumele achitate de credincioși

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Casierul unei biserici, suspectat că şi-a însuşit 500.000 de lei din încasări. Bărbatul nu înregistra sumele achitate de credincioși
Casierul unei biserici, suspectat că şi-a însuşit 500.000 de lei din încasări. Bărbatul nu înregistra sumele achitate de credincioși

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din municipiul Câmpulung Muscel, fost casier şi contabil al unei instituţii de cult, este cercetat pentru delapidare, fiind suspectat că şi-a însuşit aproape 500.000 de lei din încasări.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi, 19 noiembrie, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, faptele au fost comise între anii 2011 şi 2014, scrie Agerpres. "Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2011-2014, un bărbat de 70 de ani, din Câmpulung, având atribuţii de casier şi contabil în cadrul unei instituţii de cult de pe raza municipiului, şi-ar fi însuşit suma de peste 475.000 de lei, prin neînregistrarea sau înregistrarea în registrul de casă a unor sume diminuate", se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Totodata, autoritățile au instituit sechestru pe bunuri imobile, mobile şi sume de bani aparţinând suspectului, valoarea totală a acestora fiind de peste 500.000 de lei, aproximativ prejudiciul pe care contabilul instituției de cult l-a creat, la rândul său.

După finalizarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, cu propunere de trimitere în judecată, scrie Agerpres.

 

Preot bolnav de Covid-19, cercetat după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a oficiat mai multe slujbe

 

În urmă cu câteva săptămâni, o altă instituție de cult s-a aflat în centrul unor probleme, după ce un preot din Alba Iulia, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a fost cercetat după ce ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Preotul, care slujeşte la o biserică dintr-o suburbie a municipiului Alba Iulia, ar fi oficiat, după ce ar fi descoperit în urma testării că este pozitiv, mai multe slujbe religioase.

"Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS - CoV-2, pentru o perioadă de 14 zile. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor", se menţionează în comunicatul transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

 

Poziția Arhiepiscopiei Alba Iuliei


„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații legate de prezența fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Șopterean, paroh al parohiei Micești, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă.

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru Alba24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel