Casele unor români, bănuiți de jafuri din societăţi comerciale şi viol, percheziționate, azi dimineață

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Casele unor români, bănuiți de jafurui din societăţi comerciale şi viol, percheziționate, azi dimineața
Casele unor români, bănuiți de jafurui din societăţi comerciale şi viol, percheziționate, azi dimineața

Poliţiştii din Ploieşti efectuează miercuri dimineaţă 9 percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi în 2 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol.

Potrivit IGPR, la acest moment, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti desfăşoară o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploieşti.

În cadrul acţiunii, poliţiştii ploieşteni pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi în 2 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol, precizează sursa citată.

Activităţile beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti. 

Zilele trecte, alte șapte persoane au fost duse la audieri în urma unei razii a poliţiştilor din Ploieşti.

 

Şapte români, duși la audieri după o razie a poliţiştilor. Un pistol, cuţite, săbii și un baston electroşoc, ridicate de agenți

 

Şapte persoane au fost duse, miercuri după-amiază, la audieri în urma unei razii a poliţiştilor din Ploieşti care au ridicat un pistol, săbii şi cuţite de la 12 adrese percheziţionate.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie calificată şi favorizarea infractorului.

Şapte bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 17 şi 55 de ani au fost duşi la audieri. "Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 6 ianuarie, în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploieşti, între mai multe persoane, un bărbat, de 46 de ani, ar fi fost agresat fizic de alţi 4 bărbaţi şi ar fi fost deposedat, prin violenţă, de o geantă, pe care o avea asupra sa", spun anchetatorii.

 

Polițiștii au ridicat telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuţite, 3 săbii, un baston electroşoc



În urma celor 12 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuţite, 3 săbii, un baston electroşoc şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.

De asemenea, în cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel peste 80 de autovehicule, fiind legitimate 96 de persoane. Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3.900 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.  Poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel