Căsătoriile false pentru obținerea cetățeniei, pedepsite cu închisoare. Doi bărbați erau căsătoriți cu aceeasi româncă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Căsătoriile false pentru obținerea cetățeniei. Doi bărbați erau căsătoriți cu aceeasi româncă / sursa foto: Politia de frontiera
Căsătoriile false pentru obținerea cetățeniei. Doi bărbați erau căsătoriți cu aceeasi româncă / sursa foto: Politia de frontiera

Mai multe persoane au fost condamnate pentru căsătorii false pentru obținerea cetățeniei. Falsa mireasă de origine româncă a primit o reducere a pedepsei.

Aceștia organizau căsătorii false pentru ca cetățenii străini să obțină un permis de ședere. Cu aceste acuzații, la Ravenna au fost condamnate 4 persoane din Europa de Est care, între 2016 și 2018, au pus la cale o serie de nunți care le-au adus și 17 mii de euro pentru fiecare "da" pronunțat.

La sfârșitul lunii martie, inculpații au negociat sentințe cuprinse între 8 luni și 2 ani pentru infracțiuni de fals și încălcarea legii consolidate privind imigrația. Motivele sentințelor au fost publicate acum, conform Teleromagna 24.

 

Româncă implicată în două căsătorii false pentru cetățenie

 

Una dintre falsele mirese care a beneficiat de pe urma „căsătoriilor” este o româncă. Aceasta avea 28 de ani atunci la data faptelor și s-a căsătorit chiar cu doi bărbați, de origine kosovară, pentru a-i obține permisiunea de a rămâne în Italia.

Femeia, însă, la un moment dat, a decis să iasă din circuit pentru că se îndrăgostise de un italian, suferind astfel amenințări puternice din partea grupului de escroci. Judecătorul i-a recunoscut circumstanțele atenuante generice, condamnând-o la 8 luni.

 

O femei a descoperit un sindicat de căsătorii frauduloase care recruta femei vulnerabile

 

O femei a descoperit un sindicat de căsătorii frauduloase care recruta femei vulnerabile, convingându-le să se căsătorească cu cetățeni străini care doreau să obțină cetățenia pentru permise de muncă, transmite IOL.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Weekend Argus, o recrutoare mărturisită a recunoscut că a ademenit tinere femei pentru a se căsători cu cetățeni străini, dar acum a lăsat în urmă acest stil de viață.

"Erau bărbați care doreau să lucreze aici și doreau un permis de muncă, iar singura modalitate prin care puteau obține un permis de muncă era să fie căsătoriți cu o fată sud-africană, iar eu am fost prezentată acelei fete (Josephs). Asta a fost deja acum 15 ani, sunt o femeie în vârstă acum, nu mai fac această afacere.", mărturisește S.

 

O victimă îl caută pe străinul cu care s-a căsătorit pentru a „divorța”

 

Una dintre victime a ieșit în față, solicitând ajutor pentru a-l găsi pe străinul cu care s-a căsătorit, în încercarea de a se elibera de căsătorie și de a merge mai departe.

În 2008, Dorelle Josephs avea 22 de ani și era dependentă de droguri. Josephs a fost abordată de un recrutor în timp ce se plimba cu prietena ei în Lavender Hill, care a întrebat-o dacă vrea să câștige 750 de roni dacă acceptă să aducă cu ea cartea de identitate la departamentul de Afaceri Interne din Wynberg.

Josephs a văzut oportunitatea ca pe o soluție rapidă pentru droguri și a fost de acord.

"Mă plimbam cu prietena mea pe nume Anna și eram drogată în acel moment, iar această fată m-a abordat și m-a întrebat dacă nu vreau să mă căsătoresc cu un bărbat străin și apoi voi fi plătită pentru asta", a spus ea.

"O zi mai târziu, ea a revenit la mine și mi-a cerut să-mi aduc cartea de identitate. Am mers la Tribunalul Wynberg și am văzut bărbatul de acolo, iar cel care a recrutat-o a semnat ca martor. Aceasta a fost ultima dată când l-am văzut pe acel bărbat și am fost plătită cu 750 de roni."

Acum, 14 ani mai târziu, Josephs, care de atunci și-a schimbat viața, a descoperit că este încă căsătorită cu bărbatul numit Zillur Rashid Mohammed. Acum, angajată permanent, ea vrea să divorțeze de Mohammed pentru a-și păstra numele de familie de fată.

Ea a spus că a fost una dintre multele femei recrutate. Potrivit documentelor, numele de familie al lui Josephs a fost schimbat automat în Mohammed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel