Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de persoane pentru evaluarea dosarelor românilor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii din Diaspora cumpără vechime în muncă
Românii din Diaspora cumpără vechime în muncă

Casa Națională de Pensii angajează 1.000 de oameni pe perioadă determinată, pentru evaluarea dosarelor de pensie. Pentru salarii se va vor folosi bani din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ulterior să fie decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță pentru a veni în sprijinul necesității implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea, recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Astfel, se vor angaja 1.000 de persoane și se va suplimenta numărul maxim de posturi al Casei Naționale de Pensii Publice. Cele 1.000 de locuri vor fi disponibile pentru o perioada determinată, respectiv până la data de 31 august 2023.

Potrivit OUG, salarizarea personalului se face conform Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Metodologia de distribuire/repartizare a numărului de posturi și salarizarea personalului vor fi stabilite prin ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Fondurile necesare salarizării acestor persoane se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat, urmând ca ulterior să fie decontate din Planul Național de Redresare și Reziliență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel