Casa lui Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, cumpărată de diaspora: „Românii din străinătate au ajutat foarte mult”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Casa lui Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, cumpărată de diaspora: „Românii din străinătate au ajutat foarte mult”
Casa lui Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, cumpărată de diaspora: „Românii din străinătate au ajutat foarte mult”

Românii din diaspora au fost alături de luptătorul Cătălin Moroșanu care s-a declarat impresionat de povestea lui Sergiu Ion Ciobotariu, tânărul care, pentru că nu avea bani să meargă cu mijloacele de transport, s-a dus călare la maternitate ca să își vadă soția și copilul nou-născut, în urmă cu un an.

Sportivul a demarat atunci o strângere de fonduri pentru tânăr, ca să-i facă rost de o casă în care să se mute cu familia, iar românii din străinătate se pare că au ajutat cel mai mult.

„Primeam foarte multe telefoane. Unul voia să trimită materiale de construcții, unul voia să trimită haine. Românii din străinătate au ajutat foarte mult. Era cont de euro și cont de lei. M-am uitat. Românii din străinătate au ajutat. Românul este un om cu un suflet extraordinar! Chiar dacă noi avem tendința să vedem partea negativă de fiecare dată, românul a donat. Am pus mână de la mână și am strâns băiatului în două săptămâni jumătate 43.000 euro. 

I-am găsit o casă la 37.000 euro, mobilată, tot. Proprietarul ăla i-a lăsat și carnea în frigider. I-a dat totul și i-am lăsat și 6.000 euro în cont. I-am zis că are o șansă să pornească de la 0. Am vrut să îl angajez la o clinică stomatologică, la clinica mea din Iași, soția mea este medic stomatolog și este managerul clinicii, iar când eram în construcții am vrut să-l angajez ca muncitor acolo.

L-am programat la ora 09:00 să vină la vizita medicală, nu mi-a mai răspuns la telefon. Nici el, nici fratele lui, nici tatăl lui. Atunci mi-am dat seama că scârțâie ceva. În cele din urmă, aflu că Sergiu a condus fără permis, în fine.

Ce m-a deranjat a fost faptul că s-a mutat de acolo, a cheltuit și toți banii și s-a dus tot în sărăcie, tot în mocirla aia. Am fost dezamăgit. M-a sunat că vrea să își vândă casa, eu i-am zis că nu semnez nimic, că 5 ani nu avea voie să vândă”, a spus Moroșanu.

 

Sergiu Ciobotariu a devenit viral pe internet și a emoționat pe toată lumea cu povestea sa

 

Până să devină faimos, „călărețul” Sergiu lucra cu ziua. După ce a primit o casă cadou, tânărul era recunoscător și promitea că va face totul pentru bunăstarea familiei sale.

Sergiu Ciobotariu a devenit viral pe internet și a emoționat pe toată lumea cu povestea sa. După ce a explicat că a mers călare la maternitate fiindcă nu a avut bani pentru un alt mijloc de transport și pentru că voia să îi ducă soției sale ceva de mâncare, băiatul a spus că a început construcția unei camere, pentru a locui în condiții decente alături de familia sa.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel