Carol, profesorul român plecat de 17 ani în Spania: „Muzica vorbește și învață lumea despre sufletul românilor și inimile lor mari“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Carol Costea, un profesor român de muzică, care de 17 ani se află în Spania, vorbește, într-un podcast dedicat conaționalilor noștri, despre importanța limbajului muzicii și, mai presus, a folclorului românesc ce trebuie făcut cunoscut și tinerelor vlăstare din diaspora. 

„Deși trăim într-o altă țară, trebuie să avem grijă de muzica noastră, să o transmitem copiilor noștri și să o arătăm lumii". Acesta este crezul lui Carol Costea, un profesor român de muzică, stabilit de 17 ani în Badajoz, Spania.

Carol Costea, profesor de muzică în mai multe școli din Aragonul de Jos, dezvăluie secretele folclorului românesc într-un podcast dedicat tocmai românilor din Peninsula Iberică -  VIVE RUMANIA.

Specialist în diverse instrumente - pian, acordeon și tobe - Carol Costea este stabilit de 17 ani în regiunea istorică a Aragonului Inferior, unde lucrează ca profesor de muzică în școlile din Calaceite și Andorra, precum și ca dirijor al mai multor grupuri muzicale, printre care Batucada din Alcañiz. "Obiceiuri, dansuri, costume și cântece. Cultura românească este bogată și variată", asigură el. De aceea încearcă să le-o predea studenților săi.

Muzica, limbajul universal prin excelență, le permite "să învețe despre viața însăși", precizează el. "Nu pot să deschid ușile lumii decât prin muzică. Acum, el vorbește pentru "Vive Romania" despre complexitatea și "valoarea inestimabilă" a folclorului românesc.

"Influența folclorului românesc este benefică în Occident. Ea vorbește și învață lumea despre sufletul românilor și despre inima lor mare". Aceasta este convingerea lui Carol Costea, muzician și profesor, care locuiește de peste 17 ani pe teritoriul Spaniei. Cunoștințele sale vaste în domeniul muzical au fost forjate datorită experienței de 15 ani în calitate de sublocotenent director al Muzicii Militare Române.  

Ascultă în continuare podcastul emisiunii realizată de Iulia Marinescu și prezentată de Comarca.es.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel