Caravana România-Israel. Totul despre viața românilor din Israel

Narcis Popa |
Data publicării:

TVR Cluj realizează un proiect de mare anvergură denumit „EUROPA 100". De-a lungul timpului, TVR Cluj și-a îndeplinit misiunea de televiziune publică și a fost mereu prezentă în comunitățile de români din afara granițelor țării. Si proiectul „EUROPA 100" este o astfel de prezență, în esență o sumă de programe ce vor fi realizate de către TVR Cluj în comunitățile de români din întreaga lume și difuzate pe principalele canale ale postului public de televiziune: TVR1, TVR3, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR Cluj.

Primul program generat de proiectul „EUROPA 100" a fost „Caravana TVR Cluj: SERVUS, EUROPA!" – un program realizat în primăvara acestui an și dedicat comunităților de români din Ungaria. Alte programe de tip caravană vor mai fi derulate în anii următori în comunitățile românești din SERBIA – Valea Timocului și UCRAINA – Transcarpatia și Cernăuți.

În perioada 04 – 10 noiembrie a.c., TVR Cluj va derula „Caravana România-Israel", un proiect de televiziune dedicat românilor din Israel și realizat cu sprijinul MPRP și al Ambasadei Israelului la București.

Itinerariul Caravanei urmează un traseu care cuprinde mai multe localități din Israel unde trăiesc evrei originari din România: Ierusalim (04.11), Rehovot (05.11), Tel Aviv (06.11), Zihron Iacov (07.11), Haifa (08.11), Tel Aviv (09.11), Ierusalim (10.11).

Programul ar urma să conțină emisiuni de dezbateri, știri, reportaje, toate transmise live din localitățile care compun traseul Caravanei și susținute prin participarea unor personalități din România și din Israel. Jurnaliști, politicieni, teologi, oameni de cultură și oameni de afaceri vor fi prezenți în edițiile speciale ale emisiunilor „Stația România-Israel", „Regiunea în Obiectiv" și „Observator Transilvan". De asemenea, programul „Cântec și Poveste" va oferi spectatorilor și telespectatorilor din cele două țări o serie de momente artistice susținute de către ansamblurile folclorice „Dor Românesc" din Bistrița și „Transilvania" din Maramureș. În programele Caravanei mai sunt prevăzute activități de donare și lansare de carte românească.

Caravana România-Israel pregătește și o serie de premiere jurnalistice – interviuri, reportaje, documentare – cu oameni și locuri neabordate până acum de presa din țara noastră.

Partenerii Caravanei sunt: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Oradea, Salina Turda și Blue Air. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel