Carantină totală de Crăciun și Revelion. Grecia a luat cele mai dure măsuri anti-COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
restrictii_grecia
restrictii_grecia

Din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, Grecia a luat măsuri extrem de dure în preajma sărbătorilor de iarnă.

Guvernul din Grecia a decis să ia măsuri extrem de dure pentru perioada următoare, în ciuda apropierii sărbătorilor de iarnă.
Astfel, autoritățile elene au decis să prelungească carantina naționala până pe data de 7 ianuarie 2021. Asta înseamnă că grecilor li se vor impune restricții aspre chiar de Crăciun și Revelion.

Una dintre aceste măsuri constă în faptul că cetățenii greci vor putea părăsi locuințele doar dacă vor solicita un permis pentru ieșirile din case, eliberat prin SMS. Totodată, deplasările între regiuni sunt interzise. De asemenea, se menține  restricția ieșirii din case ăn intervalul orar 21:00 și 05:00. Carantina totală a fost impusă în Grecia în luna noiembrie, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Prelungirea lockdown-ului național până în 7 ianuarie 2021 nu este pe placul grecilor care își doreau să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

Autoritățile elene au prelungit și restricțiile deja existente încă din luna noiembrie. Astfel, școlile, restaurantele și terenurile de sport, sălile de sport, instalațiile de schi vor rămâne închise, potrivit purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Stelios Petsas. A fost făcută o singură excepție: magazinele de sezon, care vând doar produse specifice Crăciunului,  au fost lăsate deschise încă o săptămână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel