Grecia menţine şcolile şi restaurantele închise până la 7 ianuarie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guvernul grec a anunţat luni că şcolile, restaurantele şi terenurile de sport nu vor fi redeschise până la 7 ianuarie, prelungind astfel cea mai mare parte a restricţiilor decise luna trecută în scopul limitării răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

Grecia a impus un lockdown naţional în noiembrie, al doilea din acest an, după o creştere agresivă a numărului de infectări, şi a prelungit-o ulterior de două ori, cel mai recent până la 14 decembrie.

Într-un briefing televizat, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat luni că sistemul sanitar se află în continuare sub o presiune enormă şi că unele restricţii, printre care interdicţia de deplasare pe timp de noapte şi între regiuni, nu vor trebui ridicate până luna viitoare.

Pe lângă şcoli, terenuri sportive şi restaurante, pe perioada sărbătorilor de iarnă vor rămâne închise şi sălile de sport şi instalaţiile de schi, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Magazinele de sezon, care vând doar produse specifice Crăciunului, s-au redeschis luni pentru câteva zile. Până la finalul săptămânii, guvernul va mai anunţa decizii cu privire la funcţionarea bisericilor, a sectorului de retail şi a frizeriilor, a menţionat Petsas.

Grecia a raportat până acum 111.471 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 3.003 decese.

Primul lockdown a fost impus la scurt timp după apariţia primelor cazuri de COVID-19 în februarie.

Cu o economie ce iese dintr-o criză de un deceniu a datoriilor, Grecia a fost nevoită să-şi redeschidă sectorul vital al turismului, principala sursă de venituri, în vârful sezonului estival. Începând din octombrie a înregistrat o creştere rapidă a numărului de infectări, mai ales în nordul ţării, unde spitalele funcţionează aproape la capacitate maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel