Germania fierbe: Lockdown total de sărbători? În unele landuri s-ar putea închide TOT

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Markus Söder a înăsprit restricțiile în Bavaria. Alți politicieni de rang înalt solicită, de asemenea, măsuri mai dure. Un nou summit Corona cu cancelarul Merkel înainte de Crăciun devine din ce în ce mai probabil.

Se pare ca regulile și restricțiile se schimbă de la o zi la alta! Este în discuție o carantină totală din 27 decembrie până pe 3 sau chiar 10 ianuarie. Având în vedere numărul tot mai mare de infecții în unele locuri, este solicitată o altă întâlnire de top ale liderilor germani înainte de Crăciun. Prin urmare, totul (cu excepția supermarketurilor) ar trebui să se închidă. Se pare că vacanțele școlare vor fi prelungite cu o săptămână.

Cu măsurile actuale, țara „nu va trece peste iarnă”, a afirmat cancelarul Angela Merkel titrează AFP. „Nu vom ajunge mai departe cu principiul speranței”.

Cancelarul Merkel vrea să organizeze săptămâna aceasta o întâlnire pentru a decide asupra noilor măsuri corona. Unii lideri regionali s-au pronunțat în favoarea unei întâlniri - dar mulți alții se împotrivesc.

Magazine închise minim 7 zile, restricții draconice

 

Germania ar putea instaura măsuri restrictive mult mai dure „între ani”. Landul Saxonia , care este în prezent deosebit de afectat de pandemie, se pare că dorește să procedeze și mai decisiv în lupta anti-Covid, depășind cursul relativ dur al Bavariei. Încă din 14 decembrie ar putea începe un „blocaj dur” în Saxonia, potrivit unor surse guvernamentale din Dresda. Doar magazinele „vitale” ar urma să fie deschise, celelalte urmând a fi încheie pentru minim 7 zile. Măsurile s-ar putea aplica până pe 10 ianuarie.

Cu aceasta, Saxonia ar depăși în mod clar planurile pe care cancelarul Angela Merkel le-ar fi aut pentru Germania, cu o carantină totală din 27 decembrie până cel puțin 3 ianuarie. Cu toate acestea, în alte state federale există deja rezistență la măsurile dure  propuse.  Brandenburg consideră că restricțiile existente sunt „suficiente ca bază pentru acțiune", a declarat, luni, la Potsdam, purtătorul de cuvânt al guvernului, Eva Jobs. De asemenea, premierul Bremen, Andreas Bovenschulte (SPD), nu vede „niciun motiv” pentru închiderea magazinelor și constrângerile de producție, citat de DPA. Bovenschulte este împotriva unei alte conferințe a prim-miniștrilor la convocarea lui Merkel, potrivit Merkur.de.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel