Captură impresionantă de țigări de contrabandă, depistate la graniţa României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tigari_contrabanda_frontiera
tigari_contrabanda_frontiera

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma misiunilor desfășurate la frontiera de stat, peste 34.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de peste 402.000 lei.

 

În cursul zilei de 16 iulie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, a fost declanșată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, la aproximativ 1.000 metri de la frontiera de stat spre interior, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii, însă șoferul a ignorat semnalele acestora. S-a trecut la urmărirea autoturismului, iar pentru reţinerea şoferului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a abandonat mașina și a reuşit să fugă spre interiorul localității. 

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de contrabandă. Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.250 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 166.725 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Acțiune, declanșată şi de către polițiștii de frontieră din  județul Maramureș

 

O  altă acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări a fost declanșată de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș. Astfel, în jurul orei 18.50, la aproximativ 10 metri de la frontiera de stat spre interior, pe malul râului Tisa, au fost observate mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus somației, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. O persoană a fost reținută, celelalte reușind să fugă, prin apa râului Tisa, pe teritoriul statului vecin.  Polițiștii de frontieră au descoperit la fața locului 11 colete cu țigări și un autoturism abandonat. Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Persoana reținută, un cetățean ucrainean în vârstă de 18 ani, coletele și autoturismul au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 128.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Şi în acest caz se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunlor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Colete cu țigări de contrabandă, depistate şi de poliţitii din judeţul Satu Mare

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Tarna Mare şi Halmeu, judeţul Satu Mare, au desfăşurat, în cursul zilei de ieri, acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, în urma cărora au depistat în apropierea frontierei de stat 16 colete ce conţineau țigări de contrabandă şi un autoturism.

Coletele au fost transportate la sediile celor două sectoare, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea  totală de 8.880 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free. Țigările, în valoare de 106.821 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor. În ambele cazuri, se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel