Capitala Ucrainei a intrat în lockdown pentru trei săptămâni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
kiev lockdown
kiev lockdown

Autoritățile au introdus un lockdown de trei săptămâni din cauza unei creșteri semnificative a numărul de cazuri de coronavirus în Ucraina, relatează DPA.

"Situația legată de răspândirea virusului este o reală amenințare", a declarat joi primarul Vitali Kliciko. In Kiev, oraș cu trei milioane de locuitori, a spus el, peste 70% din paturile de spital pentru pacienții cu COVID-19 sunt deja ocupate.

Începând de sâmbătă, toate teatrele, cinematografele, muzeele și centrele comerciale vor fi închise, în timp ce magazinele alimentare și farmaciile vor rămâne, totuși, deschise. Saloanele de coafură și centrele de fitness pot fi folosite, dar cu programare. Grădinițele și mijloacele de transport public vor fi de asemenea ferite de restricții.

Studenții vor studia online. Masuri similare au fost dispuse miercuri si pentru orașul Liov din vestul țării. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus în urma cu un an, peste 1,5 milioane de infectări au fost înregistrate oficial în Ucraina, iar peste 29.000 de persoane au murit din cauza virusului. Peste 70.000 de ucraineni au fost vaccinați. Campania de vaccinare a început în urmăa cu doar trei săptămâni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel