Candidații la postul de premier al Regatului Unit „schimbă placa” în cazul Brexit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cele două tabere din Partidul Conservator, care își dispută șefia formațiunii și implicit ocuparea fotoliului de prim-ministru al Regatului Unit, au încercat să reducă șansele unui Brexit fără acord, după ce sectorul de business a reclamat că un astfel de scenariu ar produce pagube uriașe economiei britanice, potrivit The Guardian, citat de B1 TV.

Liam Fox, susținător al candidatului Jeremy Hunt, a afirmat că noua Comisie Europeană ar trebui să fie dispusă să facă un nou acord, deși duminică declara că le va spune oamenilor de afaceri că Brexitul fără acord este un sacrificiu ce trebuie făcut.

De partea cealaltă, Matt Hancock, care a renunțat la cursă pentru a-l sprijini pe Boris Johnson, susține că atitudinea candidatului arată că despărțirea de UE cu un acord este mai probabilă decât un Brexit dur.

Oamenii de afaceri din arhipelag și-au exprimat îngrijorarea, după ce Jeremy Hunt, considerat ca fiind candidatul mai moderat, le-a spus jurnaliștilor de la BBC că va merge pe scenariul unei despărțiri de UE fără acord, dacă la începutul lunii octombrie nu există șanse pentru renegocierea înțelegerii.

Totuși, același Liam Fox a subliniat că preferă un Brexit fără acord înaintea unui al doilea vot popular. În orice caz, Jeremy Hunt trebuia să anunțe, luni, un plan în 10 puncte, prin care să arate cum își propune să micșoreze pagubele unui eventual Brexit fără acord.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie, potrivit calendarului convenit între arhipelag și blocul comunitar.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel